Sudija naredio dileru da plati sahranu tinejdžera koji se zbog njega predozirao!

Širom sveta su zabeleženi slučajevi zloupotrebe fentanila tako da ga pojedinci koriste kao drogu

  • 0

Vlasti američke države Sinsinati saopštile su da je Majkl Čendler (29) prodao smrtonosnu dozu fentanila tinejdžeru, nakon čega mu je naređeno da plati troškove sahrane dečakovoj porodici.

Snimili su ih dok su ležali nadrogirani nasred ulice, a onda se sve totalno preokrenulo (FOTO) (VIDEO)

Majkl Beret, američki sudija, osudio je Čenlera na skoro 17 godina zatvora i naredio mu da plati 9.000 dolara nakon što se izjasnio krivim za distribuciju droge.

Tinejdžer, identifikovan u sudskim dokumentima kao J.H., pronađen je mrtav usled predoziranja u aprilu 2016. godine u njegovoj kući u Kentakiju. Policija je rekla da je pronašla fentanil koji je ubio Čendlera.

Istražitelji su rekli da su pretresom Čendlerove kuće pronašli veliku količinu fentanila, zajedno sa kokainom, priborom za drogiranje, pištoljem i municijom.

Foto: A. Nalbantjan

Šta je fentanil?

Fentanil je potentni sintetički narkotični analgetik da brzim početkom i kratkim trajanjem dejstva. Istorijski se koristio za lečenje probojnog bola, i često se koristi u pre-procedurama kao olakšavač bola, i kao anestetik u kombinaciji sa benzodiazepiniima.

Fentanil je oko 100 puta potentniji od morfina,[8], i.e. 100 mikrograma fentanila je aproksimativno ekvivalentno sa 10 mg of morfina ili 75 mg petidina (meperidina) u pogledu analgetske aktivnosti.[9] On ima LD50 od 3.1 miligrama po kilogramu kod pacova, i LD50 of 0.03 miligrama po kilogramu kod majmuna.

Iako je Fentanil veoma dobar kao analgetik za neke bolesti i stanja velika je opasnost od zloupotrebe. Širom sveta su zabeleženi slučajevi zloupotrebe fentanila tako da ga pojedinci koriste kao drogu.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA