U Egiptu osuđeno 16 pripadnika LGBT zajednice: Krivi zbog "podsticanja na razvrat i nenormalnih seksualnih odnosa"

Iz organizacije Egipatska inicijativa za lična prava su kazali da je najmanje 75 osoba uhapšeno nakon što su na jednom koncertu u Kairu 22. septembra istaknuli zastave s duginim bojama

  • 1

Šesnaest muškaraca, uhapšenih prošlog meseca u okviru obračuna egipatskih vlasti s LGBT zajednicom, osuđeno je na tri godine zatvora.

Političar slao snimke masturbacije i pitao za veličinu penisa: Borio se protiv gejeva, pa su ga uhvatili tokom seksa sa muškarcem! (VIDEO)

Sud u Kairu ih je proglasio krivim za "podsticanje na razvrat" i "nenormalne seksualne odnose", javio je BBC.

Međutim, navodno su svi pušteni na uslovnu slobodu uz kauciju od 5.000 egipatskih funti (282 dolara) po osobi dok traje žalbeni postupak.

Izricanje presude još jednom muškarcu u ovom slučaju je odloženo.

Iz organizacije Egipatska inicijativa za lična prava su kazali da je najmanje 75 osoba uhapšeno nakon što su na jednom koncertu u Kairu 22. septembra istaknuli zastave s duginim bojama, čime je izazvano negodovanje javnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Veruje se da je samo deset hapšenja povezano s dizanjem zastava. Većina drugih je uhvaćena u zamku putem online aplikacija za upoznavanje, kazali su iz Egipatske inicijative za lična prava. Najmanje pet muškaraca je podvrgnuto analnim pregledima.

Homoseksualnost nije eksplicitno zabranjena pod egipatskim zakonom, ali vlasti se pozivaju na zakon o prostituciji iz 1961. po kojem osobe optužuje za stupanje u dobrovoljne homoseksualne odnose uz "uobičajeni razvrat".

Daljinac

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivši zvezdaš

    29. novembar 2017 | 04:46

    Hoće li, ako ih zatvore, da ih stave u jednu ćeliju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA