Mećava u Holandiji odložila 400 letova: Nevreme prouzrokovalo brojne probleme u saobraćaju, odlaganja najavljena i za sutra

Škole su zatvorene i poremećen je drumski i železnički saobraćaj

  • 0

Više stotina letova aviona je otkazano, škole su zatvorene i poremećen je drumski i železnički saobraćaj danas u Holandiji, zbog mećave.

Sneg i niske temperature izazvale haos širom Evrope: U Nemačkoj i Britaniji otkazano na stotine letova (FOTO) (VIDEO)

Samo do popodneva više od 400 letova otkazano je sa amsterdamskog Aerodroma Shiphol, čvorišta vazdušnog saobraćaja Evrope, što je jedna trećina svih današnjih letova.

Aerodromske ekipe se bore sa snegom, ali ne uspevaju, rekao je za AFP Pol Veber, portparol Aerodroma, upozorio da će odlaganja letova biti i u utorak, i zatražio da se poutnici blagovremjeno obaveste o tome i da ne dolaze ako letova ne bude.

Aerodrom Ajndhovena, na jugu, drugi po veličini u Holandiji, bio je zatvoren nekoliko sati danas popodne zbog snega. Međutim, neki letovi su otkazani i kasnije.

Amsterdam, Holandija. Foto: wikimedia/Massimo Catarinella

Putnici napuštaju aerodrom Roterdam-Hag gde avioni ili kasne, ili su letovi otkazani za danas.

Večeras je služba za bezbednost saobraćaja na putevima ANVB saopštila da začepljenja i usporenog saobraćaja zbog snega i leda ima na 1.385 kilometara puteva. Meteorološki zavod je proglasio najviši, "crveni" stepen uzbune u skoro celoj Holandiji, gde se očekuje još 15 santimetara snega.

Javni gradski i međugradski prevoz je takođe ozbiljno poremećen, uz zakašnjenjai otkazivanje polalazaka, posebno autobuske kompanije "Ariva".

Železnica je smanjila broj polazaka vozova za danas, savetujući putnike da se vrate kući što je pre moguće.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA