Izrael zahvalan Trampu: Ne priznaje rezultat glasanja u UN

Izrael je zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu na nedvosmislenom stavu u korist Jerusalima

  • 5

Izrael je odbacio ishod današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN kojim se SAD pozivaju da odbace odluku o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela.

Da li će se ceo svet danas okrenuti protiv SAD zbog Jerusalima? Tramp zapretio svima koji glasaju, a evo koliko je moćan VETO u UN-u

- Izrael odbacuje odluku UN i istovremeno izražava zadovoljstvo velikim brojem zemalja koje nisu glasale za tu odluku - saopšteno je iz Kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Izrael je, u istom saopštenju, zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu na nedvosmislenom stavu u korist Jerusalima i "zemljama koje su glasale zajedno sa Izraelom, zajedno sa istinom".

S druge strane, portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa pozdravio je kao "pobedu za Palestinu" ishod današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN.

Foto: Tanjug/AP

Generalna skupština UN danas je, na vanrednoj sednici, sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim. Kako su prenele agencije, 35 zemalja je bilo uzdržano.

Prethodno je američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila da će SAD "zapamititi dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje", istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    21. decembar 2017 | 20:05

    Svet se cepa na pola, nema vise zakona cim neko moze ladno da izjavi ja ne priznajem, ma sta to znacilo.

  • Cika Velja

    21. decembar 2017 | 21:38

    UN niko nista nije ni pitao kad je trebalo bombardovati Srbiju,jer Ameri nikog ne pitaju nista?! Evo sad kako to izgleda u nekoj drugoj situaciji???

  • Ljm

    22. decembar 2017 | 14:04

    E,pa to je ta divna Amerika.Sta uostalom i predstavljaju UN,trabant americke politike.Kad jednom izglasaju nesto protiv americkih stavova,hladno im poruce da oni to ne priznaju.Verovatno,su UN i to napravile po njihovom diktatu,da bi Ameri od Izraela sto vise profitirale kako su Boze debelo zalegli za njih.Banditi,najnizih moralnih skrupula.Lepo im je obecao Gadafi:"Pojescu vas iznutra".Koliko vec ima islamizovanih Amerikanaca?Ostvaruje se Gadafijev naum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA