Ivanka Tramp oduševljena govorom Opre Vinfri, kojim je "najavila" da će biti protivkandidat njenom ocu na izborima za predsednika SAD

Ivanka Tramp je svoju ocenu o Oprinom govoru iznela na Tviteru

  • 3

Ćerka i savetnica američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka Tramp, pohvalila je kao "osnažujući i nadahnjujući" govor koji je čuvena američka televizijska voditeljka Opra Vinfri održala prilikom dodele Zlatnog globusa, a koji je podstakao glasine o Oprinoj mogućoj kandidaturi za predsednika.

Opra Vinfri rasplakala publiku na dodeli Zlatnog globusa, o njenom moćnom govoru bruji ceo svet! (VIDEO)

Vinfri je, tom prilikom, strastveno govorila o rasizmu, seksizmu i značaju borbe protiv nejednakosti, a taj govor je doveo do poziva Opri da se kandiduje na izborima za predsednika SAD 2020, na kojima je i Donald Tramp najavio da će učestvovati.

Foto: Tanjug / AP

Ivanka Tramp je svoju ocenu o Oprinom govoru iznela na Tviteru, a njen tvit se smatra ne samo empatičnom osudom kulture seksualnog uznemiravanja i predsedničkim "probnim balonom", već i "jedva prikrivenom kritikom Trampovog predsedničkog mandata", navodi Bi-Bi-Si.

Opisujući sebe kao savetnicu američkog predsednika za "otvaranje novih radnih mesta, jačanje ekonomije, razvoj radne snage i preduzetništvo", Ivanka Tramp je pitanje žena učinila jednom od svojih ključnih političkih oblasti otkako se pridružila Beloj kući.

Međutim, ona je, kao i Opra Vinfri, bila predmet glasina o predsedničkim ambicijama koje, navodno, gaji.

Ivankino obraćanje na republikanskoj nacionalnoj konvenciji naišlo je na dobar prijem, ali njena agenda prolazi s prilično slabim rezultatima otkako je Tramp inaugurisan za predsednika, pri čemu se njene preporuke o klimatskim promenama i imigraciji ignorišu, a njen predlog o staranju o deci - čami, navodi Bi-Bi-Si.

- Možda zato Ivanka Tramp gaji sopstvene predsedničke ambicije. Iako je sada u krugovima na vlasti, nije ostavila traga na naciju. A kada i privuče pažnju, to se dešava iz pogrešnih razloga -  zaključuje britanski javni servis.

Pogledajte govor Opre Vinfri:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • palica

    10. januar 2018 | 01:26

    svaka njuska bi da bude poglavica :)

  • Тодорић

    10. januar 2018 | 03:40

    Америку баш дрмусају жене сукобљених мишљења,има ли тамо неки мушкарац да дигне тон?

  • Nele

    10. januar 2018 | 03:13

    Usa lady I

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA