≫ 

Zemlja u koju se leti seli pola miliona Srba legalizuje kanabis u medicinske svrhe

Procenjuje se da bi tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dve milijade evra, dodao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme

  • 6

Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis.

Bosanci legalizovali KANABIS u medicinske svrhe

(VIDEO) Konoplja kao lek! Gost jutra jedini legalni proizvođač u centralnoj Srbiji

- Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj - rekao je Cironis.

Procenjuje se da bi tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dve milijade evra, dodao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme.

Cironis i drugi vladini zvaničnici posetili su u petak prvu međunarodnu izložbu kanabisa u medicinske svrhe organizovanu u Grčkoj.

Grčka vlada je prošle godine uz određene uslove dozvolila uvoz nekih medicinskih proizvoda na bazi kanabisa i gajenje indijske konoplje u industrijske svrhe. Konoplja se može koristiti i u građevinarstvu, za izradu tekstila, papira, u ishrani i za proizvodnju kompozitnog materijala.

Desetak zemalja Evropske unije odobrilo je kanabis u medicinske svrhe.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    15. januar 2018 | 09:22

    Indijska konoplja u medicinske svrhe bi trebala biti svuda ozakonjena. Zar morfijum koji je opijat se ne koristi vec odavno u medicini? A mnogi narkomani ga koriste kao drogu i njegov derivat - heroin.Ako se koriste lekovite trave za cajeve i lekove zasto ne bi i konoplja kad se pokazala kao efikasan lek u lecenju raka?I neki cajevi, ako bismo ih savili u cigaru i popusili, bi delovali kao droga.Secam se tipa koji je zavio maticnjak i kantarion i komiro se dva dana.

  • brana

    15. januar 2018 | 08:15

    Sad ce letovati 100 posto Srba u Grckoj...

  • pera ždera

    15. januar 2018 | 19:34

    dragi moji ljudi, mene je kanabisovo ulje izlečilo od raka debelog creva i već tri godine sam čist a hemo terapija i radijacija su mi uništile utrobu moju koju i dan danas lečim od toga. srećno i puno zdravlja svima želim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA