Vojna dominacija Kine: Uspešno testiran sistem za presretanje projektila, balističku raketu može da uništi dok je u svemiru

Iz ministarstva dodaju da je reč o odbrambenom sistemu koji "ne cilja ni na jednu zemlju"

  • 6

Kina je uspešno testirala protivraketni sistem odbrane srednjeg dometa na svojoj teritoriji, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo odbrane.

Ovako izgleda demonstracija najveće vojske na svetu: Predsednik Đinping vojnicima poručio da da će pobediti i da se ne plaše smrti! (VIDEO)

Kinesko ministarstvo navodi u kratkom saopštenju da je test iz ponedeljka ispunio ranije postavljen cilj, prenela je agencija Sinhua.

Iz ministarstva dodaju da je reč o odbrambenom sistemu koji "ne cilja ni na jednu zemlju".

Ministarstvo nije navelo detalje o vrsti testiranog oružja, iako Kina radi na unapređenju svog HQ-9 protivraketnog odbrambenog sistema, navodi AP.

Presretanja srednjeg dometa podrazumevaju uništenje balističke rakete dok je u svemiru, pre nego što se vrati u atmosferu.

Foto: Wikipedia/Jian Kang

Kina pojačava istraživanja svih vrsta raketa - od onih koje mogu da unište satelite u svemiru do naprednih balističkih raketa s nuklearnim oružjem, u okvoru ambicioznog plana za modernizaciju, koji nadgleda predsednik Si Ðinping, navodi Rojters.

Potez Kine usledio je u vreme porasta napetosti zbog programa nuklearnog oružja Severne Koreje i vojnog razvoja Kine u Južnom i Istočnom kineskom moru.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koke

    6. februar 2018 | 10:35

    Gde ona to vojno dominira, u svom dvorištu? SAD joj je i s leve, i s desne strane, i s preda, i od pozadi, i gde to Kina dominira?

  • Kinezofil

    6. februar 2018 | 09:58

    Kina,buduca kraljica sveta.Svaka cast na mega usponu.

  • CG

    6. februar 2018 | 20:42

    Ono sto najvise brine USA je sto ove rakete prave za dolar ili dva. A funkcionisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA