Novi skandal u Beloj kući: Još jedan zvaničnik podneo ostavku zbog nasilja

Sorensen je negirao sve optužbe i izjavio da je on trpeo nasilje.

  • 2

Još jedan predstavnik Bele kuće podneo je ostavku u petak, zbog optužbi za nasilje u porodici. To je drugi takav slučaj ove nedelje.

Skandal u Beloj kući: Sekretar osoblja podnosi ostavku zbog nasilja

Dejvid Sorensen je podneo ostavku nakon što je njegova bivša supruga, Džesika Korbet, kazala Vašington postu da ju je Sorensen fizički i psihički maltretirao tokom njihovog dvoipogodišnjeg braka.

Bivša supruga Dejvida Sorensena rekla je za Vašington Post da je o tome izvestila i FBI .

Sorensen je negirao sve optužbe i izjavio da je on trpeo nasilje.

Foto: Tanjug / AP

Kako je rekao jedan od zvaničnika Bele kuće primetio je da za Sorensenovu poziciju nije bila neophodna sigurnosno odobrenje i da provera njegove prošlosti nije bila kompletna, a pre nego što se pridružio Trampovoj administraciji, Sorensen je bio viši savetnik guvernera Mejna.

Sorensen je izjavio za Post da nikada u svom životu nije počinio nasilje ni prema jednoj ženi. Takođe, izjavio je da je podneo ostavku kako Bela kuća ne bi morala da se nosi i sa tim problemom.

Njegova ostavka usledila je samo dva dana nakon što je Rob Porter, sekretar osoblja podneo ostavku zbog optužbi za fizičko i emotivno zlostavljanje koje su ponele njegove dve bivše žene.

Odlazak Portera dodatno je uzdrmao Trampovu ionako već haotičnu situaciju u Beloj kući i dodatno podgrejao kritke na račun šefa osoblja Džona Kelija, zbog načina na koji se nosi sa situacijom.

Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je Portera prvobitno branila, kada ga je Keli nazvao "čovekom istinskog integriteta". Čak i nakon objave fotografija jedne od Porterovih bivših žena na kojoj ima masnicu na oku, Tramp je nastavio da ga brani, tvrdeći da je pomoćnik "uradio veoma dobar posao" i "reako da je nevin".

Najmanje 19 žena optužilo je Trampa za seksualno uznemiravanje ili vređanje, a snimljen je i kako se hvališe da je mogao da neprimereno dodiruje žene, zahvaljujući svojoj popularnosti. Tramp je redovno branio muškarce koji su optuženi za vređanje ili zlostavljanje žena.

Korbet je kontaktirala Post pre nego što su optužbe protiv Portera postale javne. Tvrdila je da je Sorensen prelazio autom preko njenih stopala, da je gasio cigarete po njenim rukama, da ju je bacao na zid i naterao da se boji za svoj život dok su bili na brodu na obali Mejna.

Foto: ThatMattWade via Foter.com / CC BY-SA

Ona je pokazala Postu i sms poruke i imejlove od Sorensena, kao i fotografju opekotine od cigarete na ruci.

Sorensen je tvrdio da ga je Korbet udarila više puta i da je jednom zgrabila volan dok je vozio autoputem. On je takođe dostavio Postu fotografije svojih ogrebotina i modrica.

- Ovaj incident je prilika da se podigne svest o tome da i muškarci trpe porodično nasilje - rekao je Sorensen u saopštenju koje je dostavio Postu.

Par se razveo u septembru.

Sorensen je radio u Savetu za kvalitet životne sredine, koji je deo Izvršne kancelarije predsednika. Lokalne novine u Mejnu, komentarišući Sorensenovu odluku se pridruži Trampovoj adminitstraciji, u maju prošle godine, konstatovale su da je Republikanac imao "reputaciju agresivnog i ponekad borbenog političkog operativca".

Daljinac

(Telegraf.rs/Washington post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA