Ne zaboravlja se Putinova izjava zbog proglašenja nezavisnosti Kosova

Prvi čovek Rusije ne tako davno zagrmeo je na Evropu i optužio ih da su krivi za sve što se sada dešava

  • 4

Priština danas slavi 10 godina od proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, a predsednik Rusije, Vladimir Putin, o ovom pitanju ima jasno mišljenje, koje se ne libi da izrazi kad god mu se za to ukaže prilika.

- Države članice Evropske unije, time što su dale podršku nezavisnosti Kosova, same su pokrenule rast separatističkih težnji u Evropi, pa su se zbog toga i same našle na udaru, kao što je slučaj sa Katalonijom - istakao je Putin.

Ne staju sa provokacijama: Tači odlikovao Ramu i zahvalio mu na "slobodi i nezavisnosti Kosova"

Dodao je da je svojevremeno Evropa praktično uz dobrodošlicu prihvatila veći broj država, a onda jednoglasno podržala odvajanje Kosova, "pokrećući slične procese u drugim regionima Evrope, a i u svetu".

- Zapad je pustio duha iz boce priznavanjem nezavisnosti Kosova - rekao je prvi čovek Rusije i dodao:

- Sve procene i zaključci Međunarodnog suda pravde ne tiču se samo slučaja Kosova, već i pitanja primenljivosti međunarodnog prava na proglašenje nezavisnosti od strane jedne države, u principu. U tom smislu, to je "otvorena Pandorina kutija".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA