≫ 

Kim Džong Un poslao sestru na otvaranje ZOI, Tramp na zatvaranje šalje ćerku: Ivanka stigla u Južnu Koreju, tvrde da nosi očevu poruku? (FOTO) (VIDEO)

Svečanom zatvaranju Olimpijade prisutvovaće i delegacija Severne Koreje, ali južnokorejska vlada navodi da nije verovatno da će se Ivanka Tramp sastati sa severnokorejskim zvaničnicima

  • 3

Ćerka američkog predsednika Ivanka Tramp doputovala je danas u Južnu Koreju gde će prisustvovati ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u nedelju, a mediji spekulišu da možda nosi poruku Donalda Trampa o Severnoj Koreji.

Severnokorejski general i Trampova ćerka na zatvaranju ZOI u Pjongčangu

Njen dolazak na aerodrom praćen je uživo na televiziji, prenosi AP, ocenjujući da je Južna Koreja prostrla crveni tepih za njenu prvu posetu od dolaska Trampa na čelo SAD.

Južnokorejski mediji prenose da će Trampova ćerka imati "specijalni tretman" u toj zemlji, o čemu govori i izbor restorana za večeru sa predsednikom Mun Džae-inom - a to je tradicionalna korejska kuća u Munovoj rezidenciji.

Foto: Tanjug / AP

Svečanom zatvaranju Olimpijade prisutvovaće i delegacija Severne Koreje, ali južnokorejska vlada navodi da nije verovatno da će se Ivanka Tramp sastati sa severnokorejskim zvaničnicima ili sa onima koji su prebegli iz Severne Koreje.

U Južnoj Koreji se nadaju da bi ona mogla da prenese poruku predsednika Trampa o eventualnom dijalogu SAD sa Severnom Korejom, prenosi Jonhap.

Skromna, nasmejana, bez trunke šminke, sestra Kim Džong Una došla je na ZOI i osvojila zlato: Raspršila je sve predrasude o Severnoj Koreji (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug / AP

S druge strane, visoko pozicionirani severnokorejski general prisustvovaće svečanom ZOI u Pjongčangu.

Kim Jong Čol, zvaničnik za međukorejske odnose unutar Radničke stranke Koreje, predvodiće zvanične predstavnike od osam članova koje će boraviti u susednoj Južnoj Koreji od petka do nedelje, piše u četvrtak u saopštenju severnokorejsko ministarstvo ujedinjenja. Prisustvovaće svečanom zatvaranju u nedelju, stoji u tekstu saopštenja.

Podsetimo, lider Severne Koreje, Kim Džong Un na ostvaranje ZOI poslao je njegovu sestru, Kim Jo Džong, zajedno sa četiri visoka zvaničnika. Sestru vrhovnog vođe porede zapadni mediji sa Trampovom ćerkom.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

VIDEO: Zašto su napeti odnosi između Severne i Južne Koreje?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сс

    23. februar 2018 | 11:16

    Сјевернокорејка природна љепотица у односу на извјештачену Американку

  • Vlada

    23. februar 2018 | 11:06

    Amerikancima ne osgovara da se pomire severna i juzna koreja. I trebali bi da se pomire

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA