≫ 

Snažna eksplozija odjeknula u Lesteru: Četiri osobe u kritičnom stanju, britanska policija zamolila građane da izbegavaju tu oblast (FOTO)

Na licu mesta je šest vatrogasnih vozila

  • 0

Britanska policija saopštila je večeras da se dogodila eksplozija u gradu Lesteru, u centralnoj Engleskoj, u kojoj su povređene najmanje četiri osobe. One su prebačene u bolnicu, i prema pisanju britanskih medija, u kritičnom su stanju.

Začula se eksplozija, a onda se požar raširio neverovatnom brzinom: Uništeno 25 školskih autobusa u Americi, otkazani časovi (VIDEO)

Portparol vatrogasne službe u Lesteru kazao je da je na terenu šest vatrogasnih vozila i da se u ovom trenutku pretražuje teren, prenosi Skaj njus.

- Za sada je nepoznato da li ima još povređenih ili zarobljenih osoba -rekao je portparol.

Foto: AP/Tanjug

U pretrazi terena učestvuju i specijalne jedinice sa psima tragačima.

U saopštenju se navodi da su "u potpunosti izgoreli jedan mini market i kuća", da su sve hitne službe na terenu, a mole se građani da izbegavaju tu oblast.

Jedna od zgrada koja je stradala u eksploziji bila je dvoetažna sa adaptiranim potkrovljem i samo se srušila, kao i da se za sada ne zna uzrok eksplozije.

Britanski Skaj njus preneo je da se eksplozija dogodila oko 19 sati po lokalnom vremenu na Hinkli Roudu u Lesteru, kao i da je lokalno stanovništvo izjavilo da je eksplozija bila ogromna.

Britanska policija eksploziju je nazvala "velikim incidentom" u kome su "u potpunosti izgoreli jedan mini market i kuća", preneo je Rojters.

Slike o incidentu pojavile su se i na društvenim mrežama, na kojima se vidi ogroman plamen.

Portal navodi i da je lokalno stanovništvo izjavilo da je eksplozija bila ogromna.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA