Stiže "ciklon bomba", biće još užasnije! Kreće se ka severoistoku - ogromna mogućnost za poplave

Čak i ako ova oluja ne "eksplodira", niži delovi obale će se naći na neverovatnom udaru, a najviše će pogoditi mesta od istočnog Long Ajlenda u Njujorku do Bostona

  • 5

Nova Engleska priprema se za opasnu oluju od početka januara - "ciklon bombu", sa jakom kišom, bujnim vetrovima i prekomernim priobalnim poplavama koje se očekuju u petak i subotu na potezu od sredine Atlantika do Nove Engleske.

Oluja Ema tutnji Evropom, čeka je "zver sa istoka": Preti sneg koji će paralizovati ove zemlje, ljude savetuju da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

Ovaj severoistočni, poput onog u januaru, mogao bi da postane "ciklon bomba" - obarajući atmosferski pritisak za najmanje 24-milibara u roku od 24 sata.

Čak i ako ova oluja ne "eksplodira", niži delovi obale će se naći na neverovatnom udaru, a najviše će pogoditi mesta od istočnog Long Ajlenda u Njujorku do Bostona, izveštava edition.cnn.com.

Sa punim mesecom, plima je sada na najvišoj tački u mesecu. Povrh toga, oluja bi mogla da nanese vodu na susedne obale još 2 do 3 metra. Uz obalu, visine talasa će biti 4 do 8 metara, koje će se i dalje probiti duž obale i izazivati poplave.

Uticaji vetra, kiše i poplava mogu se osećati danima. Oblaci duž istočnog Long Ajlenda i istočnog Masačusetsa mogle bi doneti kiše od četvrtka uveče do subote.

Bilo koji sneg koji bude padao u toj zoni biće težak i mokar, verovatno će srušiti drveće i dalekovode i dovesti do nestanka struje.

Padaće sneg i u unutrašnjosti Nove Engleske, ali je moguć i u Njujorku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    1. mart 2018 | 20:04

    NAUCNICI VEC 3 DECENIJE UPOZORAVAJU SVET DA JE 5MINUTA DO 12 -DA NAM SE BLIZI APOKALIPSA ALI POLITICARI NEMAJU SLUHA I NE HAJE ZA UPOZORENJA!!! POLITICARI PRICAJU O PROFITU I RADNIM MESTIMA ALI SAD CE MORATI DA UKALKULISU I STETE U STOTINAMA MILIJARDI DOLARA STETE KOJE DOLAZE OD KLIMATSKIH PROMENA-STAKLENE BASTE IZAZVANE VELIKIM KOLICINAMA UGLJEN MONOKSIDA I RAZNIH OTROVA!!

  • Eureka

    1. mart 2018 | 23:59

    Alo ,2 mart ,kalendarski zima - 4 , Ja nevidim ništa čudno

  • Бранко

    4. mart 2018 | 13:29

    Слава Господу Богу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA