Danas se održavaju parlamentarni izbori u Italiji: Građani biraju između starih imena i nove neizvesnosti

Očekuje se da će mediji odmah nakon zatvaranja glasačkih mesta objaviti izlazne ankete, a potpuni rezultati očekuju se mnogo sati kasnije

  • 0

Na parlamentarnim izborima u Italiji jutros su otvorena glasačka mesta, pravo glasa ima oko 50,7 miliona Italijana, a birališta će biti otvorena večeras do 23 sata.

Da li Putin vraća Berluskonija na čelo Italije? Na izborima u nedelju i EU navija za milionera, ali bi mafija mogla da umeša prste (FOTO) (VIDEO)

Bivši savez stranaka desnog centra, na čijem čelu je nekadašnji premijer Silvio Berluskoni, mogao bi da osvoji najviše poslaničkih mesta, ali ne i parlamentarnu većinu, navodi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Prema anketama, Pokret pet zvezdica, usmeren protiv establišmenta, trebalo da bude pojedinačna stranka sa najviše osvojenih glasova, a vladajućoj Demokratskoj partiji prognozirano je treće mesto na ovim izborima.

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će mediji odmah nakon zatvaranja glasačkih mesta objaviti izlazne ankete, a potpuni rezultati očekuju se mnogo sati kasnije.

Foto: Tanjug / AP

Ovi izbori mogli bi da donesu povratak dobro poznatih političkih imena poput bivših premijera Silvija Berluskonija ili Matea Rencija ili pak jednu novu neizvesnost.

Foto: Tanjug / AP

Izbori u Italiji uvek su komplikovana stvar, ali ovi bi mogli biti još komplikovaniji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA