≫ 

Kim Džong Un spreman da razgovara sa SAD i da zamrzne nuklearno oružje: Postoji samo jedan uslov!

Severna Koreja je poručila da ona nema potrebe da koristi nuklearno oružje ako oseća da je njena bezbednost garantovana.

  • 3

Severna Koreja je otvorena za denuklearizaciju ukoliko je garantovana sigurnost režima predsednika Kim Džong Una, saopšteno je iz Seula.

Kim Džong Un poslao jaku poruku: Želim da napišem "novu istoriju o nacionalnom ujedinjenju" sa Južnom Korejom (FOTO)

Južnokorejska agencija Jonhap prenosi da je Severna Koreja poručila da ona nema potrebe da koristi nuklearno oružje ako oseća da je njena bezbednost garantovana.

Pjongjang se, prema njihovim rečima, složio i da zamrzne svoje aktivnosti sa testiranjem nuklearnog oružja i projektila ukoliko se budu održavali razgovori sa SAD.

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja se obavezala da neće koristiti nuklearno niti konvencionalno oružje protiv Južne Koreje, prenose izvori iz Seula.

Na razgovorima između severnokorejskih i južnokorejskih zvaničnika u Pjongjangu dogovoreno je i održavanje novog samita u Panmundžomu u aprilu.

Delegacija Južne Koreje danas se vratila iz Severne Koreje, gde se u ponedeljak sastala sa severnokorejskim liderom.

Foto: Profimedia/UPI

Kim je rekao da ima "čvrstu volju za snažnim pomakom" i da želi da napiše "novu istoriju o nacionalnom ujedinjenju" sa Južnom Korejom, a to je poručio delegaciji visokih južnokorejskih zvaničnika koji su posetili Pjongjang, objavila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Odnosi između dve Koreje poboljšali su se nakon Zimskih Olimpijskih igara koje su održane u južnokorejskom gradu Pjongčangu, a kojim je prisustvovala i delegacija Severne Koreje.

VIDEO: Zašto su napeti odnosi između Severne i Južne Koreje?

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kondor

    6. mart 2018 | 15:20

    Ala im zavrće uši ovaj Kim.

  • drej

    8. mart 2018 | 11:32

    Kim trazi garanciju, a Amerika ce mu je dati. Kim ce da odbaci nuklearke. Posle par godina Ameri ce da se uhvate za neku sitnicu i sravnice NK sa zemljom, kao 50ih godina. Poenta : Americi NIKADA ne treba verovati!

  • drej

    8. mart 2018 | 11:28

    Moje predvidjanje situacije. Kim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA