Lili (13) je dan pred samoubistvo najavila užas: U školskom toaletu dok su je snimale drugarice, napravila je omču koju je stavila oko vrata (FOTO)

Porodica je prolazila težak period nakon razvoda koji se dogodio kad je Lili imala pet godina

  • 0

Tinejdžerka Lili Me Šarp (13) iz Britanije izvršila je samoubistvo u maju prošle godine dan nakon što se u školskom toaletu pretvarala da se obesila.

Predznaci koji ukazuju na to da osoba pored vas planira samoubistvo: Nalazi se na "klackalici", prolazi kroz period pripreme, a ovo je okidač

Devojčica je omču napravila od toalet papira, a drugarice su je snimale kako sebi u šali pokušava da oduzme život inspirisana serijom "13 razloga zašto" u kojoj se radi o američkoj tinejdžerki koja izvrši samoubistvo, otkrili su detalji istrage.

- Pitala sam se zašto su napravile taj video. Ona je gledala seriju "13 razloga zašto" na Netfliksu i mislim da ima neke veze sa tim - rekla je njena majka Viktorija Noblet.

Porodica je prolazila težak period nakon razvoda koji se dogodio kad je Lili imala pet godina, ali bez obzira na to prema, priči majke devojčica je bila srećna i vesela.

Međutim, tinejdžerka se žalila ocu da je zabrinuta i da se plaši za budućnost, zbog čega je imala problema sa koncentracijom, piše Dejli mejl.

Foto: Justgiving.com

Njen razredni starešina je rekao da ona nije imala problema sa učenjem, ali da je čuo glasine o tome da je neko od drugih đaka maltretira.  Na dan njene smrti, kako je rekao, grupa devojčica je Lili u prenosu uživo preko društvenih mreža nazvala "droljom", ali on misli da to nije imalo veze sa njenim samoubistvom.

Majka devojčice, Viktorija, je rekla da je ostavila same svoje dve ćerke kod kuće u Bredvelu u Češiru, a Lili je trebalo da pazi mlađu sestru. Rekla je da je zvala kuću 26 puta i niko se nije javljao. Kada se vratila oko ponoći našla je Lili obešenu.

Neki od njenih prijatelja su rekli profesorima u školi da je ona "izražavala mračne misli" i njenoj majci je dat savet da je odvede kod doktora.

Foto: pixabay.com

Šest dana pre smrti devojčica je imala sastanak sa školskim psihologom i njemu je rekla da je srećna.

Mrtvozornik Alan Mur, zaključio je da je ona počinila samoubistvo iako nije bilo očiglednog šablona zabrinjavajućeg ponašanja.

- Bio je to njen impulsivni namerni čin, ali je odluku donela u trenutku, nije to dugo planirala - rekao je on.

VIDEO: Recite NE samoubistvu: posle oproštajne poruke već je kasno za razgovor

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA