Mislili su da ima grip, a posle mesec dana tinejdžer je preminuo: Morali su da mu amputiraju noge, ali ni to mu nije pomoglo (FOTO)

Itan je pretrpeo tri srčana udara, borio se sa sepsom, pneumonijom i respiratornom insuficijencijom

  • 0

Tinejdžer iz Velike Britanije Itan Hant (16) preminuo je nakon što su mu amputirane obe noge u borbi protiv sepse i to samo mesec dana pošto je oboleo od gripa, kako je porodica mislila u početku.

Lekari iz bolnice Videnšou u Mančesteru koji su pokušavali da njegovu sepsu stave pod kontrolu, bili su primorani da ga zbog toga stave u veštački izazvanu komu.

>>>Bez svesti i na ivici smrti je doveden u bolnicu, a onda je nastala potpuna panika doktora zbog tetovaže na njegovim grudima

Kako je porodica najpre mislila, Itan je početkom februara oboleo od gripa. Nekoliko dana posle toga počeo je uobičajeno da se ponaša, simptomi gripa su nestali i delovalo je da je sve u redu i da će se oporaviti do rođendana svog oca.

Foto: Facebook/Ethan Hunt

Ipak, jedna popodnevna dremka sve je promenila. Pošto nije ustajao, majka je otišla da proveri šta se dešava i tada je videla da Itan po celom telu ima ljubičasti osip.

Brzo je pozvala Hitnu pomoć i supruga da što pre dođe kući. Kako je vozilo Hitne pomoći kasnilo, stavili su ga u auto i sami odvezli u Rojal Blekbrn bolnicu.

Tamo su otkrili da ima sepsu i odmah su ga stavili u stanje veštačke kome.

Ubrzo je prebačen u bolnicu Videnšou i nakon što su tamošnji doktori otkrili da nema pulsa u nogama, doneta je odliuka da se izvrši amputacija.

Foto: Facebook/Ethan Hunt

Itan je pretrpeo tri srčana udara, borio se sa sepsom, pneumonijom i respiratornom insuficijencijom.

Nažalost, Itan je, nakon amputacije za koju su lekari mislili da će rešiti problem, preminuo. Nikada nije saznao da će ostati bez nogu, a dok nije oboleo aktivno se bavio biciklizmom.

Njegovi školski drugari otvorili su web stranicu kako bi skupili novac za kupovinu "novih nogu" kad se probudi iz kome. Ipak, vest o njegovoj smrti ih je dotukla i prekinula projekat kloji su započeli iz najbolje namere.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA