≫ 

Jedna od najvećih operacija u Rio de Žaneiru: Hiljade vojnika i policajaca ulaze u favele (FOTO)

Vojska je bezbednosnu kontrolu preuzela prošlog meseca

  • 4

U kompleks favela u Rio de Žaneiru ulaze hiljade policajaca i vojnika, u jednoj od najvećih operacija od kako je vojska preuzela kontrolu nad bezbednosnom situacijom u tom brazilskom gradu.

Sukobi na ulicama Brazila: U okršaju s policijom ubijeno sedam narko dilera

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Rio de Žaneiro pogođen je talasom nasilja, usled borbi bandi koje posluju sa drogom i bore se za kontrolu velikog dela grada, a vojska je bezbednosnu kontrolu preuzela prošlog meseca.

Pored bandi se i policija kao i oružane grupe aktuelnih i bivših njenih pripadnika takođe bore za uticaj, prenosi AP. Ti sukobi rezultiraju čestim oružanim obračunima na obodima grada i često u bogatijim područjima.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Danas je, kako se navodi, 3.400 vojnika i 500 policajaca ušlo u kompleks Lins. Oni stvaraju prsten oko te oblasti kako bi sprečili osumnjičene da pobegnu i očistili ulice od prepreka koje su bande postavile, a veliki auto-put koji prolazi kroz Lins je zatvoren.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aco

    27. mart 2018 | 20:16

    Ima da snime sad dobar film o ovome .

  • DARKO 100%

    27. mart 2018 | 20:26

    Brazil, Spanija, Kolumbija Kuba i Amerika  samba, rumba, ca-ca-ca Skini sve  skini cipele sto pre  skini jaknu, farmerke  hajde, igra pocinje 

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    30. mart 2018 | 10:07

    Te favele su nesto najneljudskije sto je svet video.....nekoliko miliona ljudi zive kao pacovi i jos gore od pacova....i niko nema nameru to da resi jer sve glavesine u Riju ubiraju kajmak od njihove muke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA