Istorijski susret: Lideri Severne i Južne Koreje oči u oči 27. aprila!

Južna i Severna Koreja započele su danas pregovore na visokom nivou u pograničnom selu Panmundžom

  • 2

Lideri Južne i Severne Koreje održaće prvi zvanični sastanak 27. aprila, prvi put posle sedam godina, saopštila je Južna Koreja, prenosi Rojters.

Blindirani voz kojim je Kim došao u Kinu: Korišćen je za bahanalije, a evo zašto svi lideri Severne Koreje isključivo putuju njim (FOTO) (VIDEO)

Južna i Severna Koreja započele su danas pregovore na visokom nivou u pograničnom selu Panmundžom, kako bi se pripremili za susret severnokorejskog lidera Kim Džong una i južnokorejskog predsednika Mun Džae in-a.

Delegaciju Južne Koreje predvodi ministar za unifikaciju Čo Mjong gjon, dok delegaciju Severne Koreje predvodi direktor agencije za među korejske poslove Ri Son Gvon, prenosi AP.

Ti razgovori usledili su nakon sastanka Kim Džong una sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom u Pekingu, a kako se navodi do kraja maja bi trebalo da se održi razgovor između Kima i američkog predsednika Donalda Trampa, što još nije potvrdila Severna Koreja.

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja saopštila je i da je kineski državni savetnik Jang Jieči stigao u Seul kako bi obavestio Mun Džae in-a o razgovoru Si Ðinpinga i Kima.

Kako su naveli, to je ohrabrujući znak da je Kim spreman za dijalog sa Južnom Korejom i SAD.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. mart 2018 | 09:22

    PROSLO JE 65GODINA OD PREKIDA RATA I PODELE KOREJE I AKO SE USPOSTAVI MIR I UJEDINJENJE DVE KOREJE BICE TO EPOHALNI DELO U PRAVCU MIRA U SVETU!!! VERUJEM DA CE AMERI PRISTATI NA RAZGOVORE I MIRNO RESENJE !!

  • Čika Jova

    29. mart 2018 | 09:29

    Dobro je, počelo je pomirenje jednog naroda. Biće sve dobro, samo da se ne umeša Amerika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA