Ismail Morina prebačen u Italiju, izbegao izručenje Srbiji?

Srbija je raspisala poternicu za Morinom jer je na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u oktobru 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa takozvane "Etničke Albanije"

  • 8

Albanski državljanin Ismail Morina, koji je u hrvatskom zatvoru čekao ekstradiciju Srbiji, prebačen je u Italiju, javlja albanska televizijska mreža "Top čenel", a prenela je RTS.

Kako se navodi, Morina, koji je sredinom prošle godine uhapšen u Hrvatskoj, u italijanski zatvor je prebačen u sredu.

>>>Hrvatski sud odbio žalbu Ismaila Morine: Može da bude izručen Srbiji!

Inače, Srbija je raspisala poternicu za Morinom jer je na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u oktobru 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa takozvane "Etničke Albanije", što je pokrenulo talas nasilja, nakon čega je utakmica prekinuta.

Foto: AP/Tanjug

Iako je hrvatski Vrhovni sud dao zeleno svetlo za njegovo izručenje Srbiji, Morina je u sredu prebačen u italijanski zatvor, jer živi u Italiji.

Hrvatska policija uhapsila je Morinu u junu prošle godine, posle čega je pokrenut postupak za njegovo izručenje Srbiji. Morina se, u međuvremenu, žalio na odluku suda o izručenju Srbiji i zatražio politički azil u Hrvatskoj.

"Top čenel" navodi da je prebacivanje u italijanski zatvor bila "jedina opcija" koju je njegov advokat mogao da izdejstvuje u trenutnim okolnostima.

Albanska policija je 2015. godine, dan pred drugu utakmicu Albanije i Srbije, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor.

Prištinski mediji su pisali da je Morina sa grupom navijača, odmah posle puštanja iz pritvora, boravio u Vučitrnu na Kosovu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Кикинда

    29. mart 2018 | 18:21

    Врана врани очи невади .

  • Amila

    29. mart 2018 | 17:49

    E moja Srbijo sa tobom se svi sprdaju...Nece obicnog krimanalca da isporuce sta bi bilo za nekog krupnijeg

  • zika zivac

    29. mart 2018 | 19:00

    Eto i njega uskoro u politicare !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA