Rohani poručio Trampu: Zažalićeš ako se povučeš iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Tramp je u januaru evropskim potpisnicima sporazuma uputio ultimatum da moraju da se slože oko "ispravljanja užasnih propusta u nuklearnom sporazumu s Iranom

  • 4

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je danas da će predsednik SAD Donald Tramp zažaliti ako se povuče iz nuklearnog sporazuma Teherana i šest svetskih sila potpisan 2015. godine.

Da li su ovi užasavajući prizori dovoljni da svet konačno shvati kakva je situacija u Siriji? (FOTO) (VIDEO)

- Iran neće prekršiti nuklearni sporazum, ali ako Sjedinjene Američke Države odustane od dogovora, oni će sigurno zažaliti. Naš odgovor će biti jači nego što oni zamišljaju i oni će to videti u roku od nedelju dana - rekao je Rohani na državnoj televiziji u obraćanju naciji, prenela je agencija Rojters.

Teheran obeležava danas Nacionalni nuklearni dan tehnologije.

Tramp je u januaru evropskim potpisnicima sporazuma uputio ultimatum da moraju da se slože oko "ispravljanja užasnih propusta u nuklearnom sporazumu s Iranom", koji je dogovoren za vreme vlasti njegovog prethodnika Baraka Obame, ili će u protivnom Bela kuća 12. maja obnoviti sankcije Iranu, čime će se povući iz sporazuma međunarodnih sila sa Teheranom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. april 2018 | 12:15

    OCITO JE KO ZELI MIR U SVETU A KO RAT !!! AMERI STVARNO POSTAJU PROBLEM PO SVETSKI MIR !!!

  • drej

    9. april 2018 | 13:54

    Balon tenzije se siri, a kada pukne ne moze da pomogne nikakav lepak ni lepe reci. A Ameri samo naduvavaju taj balon tenzijama, ultimatumima, sankcijama, ucenama, ubistvima i ostalim stvarima.

  • Mila

    10. april 2018 | 02:45

    Zažaliće oni svakako, ali zato što guraju nos u tudje stvari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA