TRAMP BI MOGAO DA PROMENI MIŠLJENJE: Ako sastanak sa Kimom ne bude plodonosan, napustiću ga

Američki predsednik je dodao dodao da "mora staviti kraj na nuklearno oružje, idealno bi bilo u svim delovima sveta"

  • 4

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi, iako optimistički gleda na predstojeći istorijski samit sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom, i dalje mogao da od njega odustane ukoliko oseti da "neće biti plodonosan", prenosi AP.

- Ukoliko pomislim da sastanak neće biti plodonosan, mi nećemo ići. Ukoliko sastanak dok sam ja tamo ne bude plodonosan, uz dužno poštovanje ja ću ga napustiti - kazao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Japana Šinzoom Abeom.

Tramp ga je nazvao "malim raketašem", Kim njega "starim ludakom": Uskoro će se lično videti i to u jednom od ovih gradova (VIDEO)

Tramp je naveo i da SAD vode kampanju "maksimalnog pritiska" u vidu teških ekonomskih sankcija protiv Severne Koreje koja će biti nastavljene dok se ova izolovana nacija ne "denuklearizuje".

AP navodi da je Tramp kazao da su se direktor CIA Majk Pompeo i Kim "stvarno dobro slagali" tokom nedavnog tajnog sastanka i da će učiniti sve da predstojeći samit uspe.

- Nikada do sada nismo bili u ovakvoj poziciji - rekao je Tramp u odgovoru na zabrinutost sveta u vezi sa nuklearnim oružjem Južne Koreje.

Američki predsednik je dodao dodao da "mora staviti kraj na nuklearno oružje, idealno bi bilo u svim delovima sveta", javio je Rojters.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    19. april 2018 | 10:55

    Хајде да се договоримо да буде како ја кажем.

  • bm57

    19. april 2018 | 09:16

    Ako da Bog da se sasstanu pa Korejanci da ga spreme za veceru.

  • Dejan

    19. april 2018 | 09:34

    Koliko Amerika ima nuklearnog naoruzanja toliko se i trudi da drugi nemaju.Neka prvo krene od sebe a ove priče su više nego poznate u Iraku i Libiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA