≫ 

Rusi izneli dokaze: U Guti su pronađeni rezervoari s hlorom iz Nemačke i dimne bombe iz Velike Britanije

Zaharova je izjavila da je, pre navodnog hemijskog napada u Dumi, koji su zapadni saveznici iskoristili kao izgovor za napad na Siriju prošle subote, Rusija nekoliko puta upozoravala na provokacije od strane militanata

  • 1

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je na posebnoj konferenciji za medije da su u Guti pronađeni rezervoari sa hlorom proizvedeni u Nemačkoj, kao i dimne bombe proizvedene u Velikoj Britaniji.

- U oslobođenim delovima Istočne Gute, sirijska vojska pronašla je rezervoare sa hlorom, najgorom vrstom hemijskog oružja, koji su bili iz Nemačke. Osim toga pronađene su i dimne granate koje su proizvedene, obratite pažnju na ovo, u gradu Solsberija, u Velikoj Britaniji - objavila je Zaharova na konferenciji za medije u Moskvi.

>>>Napad na poslednje uporište pobunjenika u istočnoj Guti: Ofanziva sirijske vojske, optužuju ih da koriste hemijsko oružje (VIDEO)

Rusija tvrdi da su u Guti pronađeni rezervoari sa hlorom proizvedeni u Nemačkoj i dimne bombe iz Velike Britanije - Foto: Tanjug/AP

Ona je podsetila da su ruski špijun Sergej Skripal i njegova kćerka Julija otrovani nervnim agensom upravo u Solsberiju.

VIDEO: Sirija - američki bombarderi ili ruski PVO sistemi

Zaharova je izjavila da je, pre navodnog hemijskog napada u Dumi, koji su zapadni saveznici iskoristili kao izgovor za napad na Siriju prošle subote, Rusija nekoliko puta upozoravala na provokacije od strane militanata.

Amerika, Francuska i Velika Britanija izvršile su vazdušni napad na Siriju rano ujutru 14. aprila - Foto-montaža: Telegraf, Wikimedia

Amerika, Francuska i Velika Britanija izvršile su vazdušni napad na Siriju rano ujutru 14. aprila, za koji je Pentagon naveo da je usledio nakon potpuno uverljivih dokaza da je sirijski predsednik Bašar al Asad odgovoran za hemijski napad u kojem je korišćen gas hlorin.

VIDEO: Cnetar za naučna istraživanja Sirije uništen tokom bombardovanja

Putin je odmah nakon napada osudio napad koje se izvele SAD sa saveznicima.

Sirijski predsednik Bašar al Asad odgovoran za hemijski napad u Dumi u kojem je korišćen gas hlorin - Foto: Profimedia/AFP

- Rusija najodlučnije osuđuje napad na Siriju gde ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u borbi protiv terorizma - izjavio je ruski predsednik u saopštenju koje je izdao Kremlj.

Rusija je zbog toga sazvala hitan sastanak Saveta bezbednosti UN.

VIDEO: Rakete su parale nebo, ovo je protivvazdušna odbrana Sirije

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA