18 policijskih agenata jurilo trojicu lopova iz Srbije: Ukrali nakit i satove vredne milione dinara, ubijen i jedan vlasnik zlatare

Za razbijanje blindiranih vitrina sa skupocenim nakitom i satovima koristili i sekire

  • 0

Austrijska policija, zahvaljujući inspektorima srpske policije rešila je milionske pljačke zlatara i ubistvo vlasnika jedne zlatare što je rezultiralo hapšenjem trojice Srba u Nemačkoj.

Da li je ovo najgluplji lopov u Srbiji u istoriji svih lopova? (VIDEO)

Istraga je pokazala da je trojka iz Srbije godinama pljačkala zlatare na relaciji Austrija-Nemačka-Italija, i da su uglavnom uz pretnju oružjem krali skupocene satove. Samo iz dve pljačke zlatara u Austriji ukrali su 96 satova vrednih 22,8 miliona dinara (oko 190.000 evra).

Kamere snimile provalnika kako s pištoljem upada u zlataru Foto: Austrijska policija

- Istraga još nije završena. Sumnja se da je još ljudi bilo u bandi lopova koji su godinama uz pretnju različitim oružjem, upadali u zlatare i iz vitrina uzimali dragocenosti. Za razbijanje blindiranih vitrina sa nakitom i drugim dragocenostima, koristili su i sekire - izjavio je austrijski tužilac Roland Koh.

Pored trojice Srba, u Nemačkoj su uhapšena još dvojica provalnika, osumnjičena i za ubistvo vlasnika jedne zlatare. Sva petorica nalaze se u pritvoru i optužnica još nije podignuta. Očekuje se da će se uhapšenima suditi u Austriji.

Razbojnici otkriveni preko sigurnosnih kamera Foto: Austrijska policija

- Zajedničkim, međudržavnim i istražnim radom došlo se do hapšenja kriminalne grupe, zbog čega vam se zahvaljujem - saopoštio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl i dodelio zahvalnice međunarodnim i domaćim inspektorima na odlično obavljenom poslu.

Sekira s kojom su razbijali vitrine pronađena je posle jedne pljačke Foto: Austrijska policija

Ministar je dodao da je u međunarodnoj akciji učestvovalo ukupno 18 agenata iz četiri zemlje, ukljućujući i Srbiju.

Pogledajte kako su Srbi opljačkjali jednu zlataru u Austriji:

Daljinac

(Telegraf.rs/I. Č.-ORF)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA