≫ 

Lider jermenske opozicije upozorio vladajuću partiju: Ako me ne podržite, uslediće politički cunami (FOTO) (VIDEO)

Jermeniju potresa politička kriza od 13. aprila kada su opozicione stranke organizovale proteste, zbog kojih je premijer i prethodno predsednik te zemlje Serž Sargsjan podneo ostavku 23. aprila

  • 2

Opozicioni jermenski lider i jedini kandidat za novog premijera, Nikol Pašinjan, izjavio je u utorak da će uslediti "politički cunami" ukoliko vladajuća stranka odbije da podrži njegovu kandidaturu.

Jermenski parlament trebalo bi u utorak da izglasa novog premijera, a Pašinjan je jedini kandidat tako da su mu potrebni glasovi vladajuće stranke da bi bio izabran.

>>> Revolucija u Jermeniji uspela: Lider opozicije se nada da će biti novi premijer (FOTO) (VIDEO)

Pašinjan je jedini kandidat za prmijera - Foto: Tanjug/AP

Pašinjan može da postane premijer ukoliko za njega glasa 53 od 105 poslanika.

Na desetine hiljada ljudi okupilo se na trgu da bi iskazali podršku Pašinjanu, preneo je AP.

Pašinjan je izjavio u ponedeljak da će njegov prvi korak kao šefa vlade biti raspisivanje fer i transparentnih parlamentarnih izbora.

Pašinjan je najavio da će njegov prvi korak kao premijera biti raspisivanje fer i transparentnih parlamentarnih izbora - Foto: Tanjug/AP

- Prva stvar koju bi trebalo da uradimo uskoro jeste održavanje transparentnih i fer izbora - poručio je Pašinjan u parlamentu, takođe obećavajući da će se boriti protiv korupcije i pridržavati vladavine prava, preneo je Rojters.

Jermeniju potresa politička kriza od 13. aprila kada su opozicione stranke organizovale proteste, zbog kojih je premijer i prethodno predsednik te zemlje Serž Sargsjan podneo ostavku 23. aprila.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    2. maj 2018 | 10:44

    Саша, ти ли си!????

  • Ljubisa

    2. maj 2018 | 04:04

    Ista skola kao kod RUMUNA, SRba, .... Ako ima hrabrost neka izadje na izbore, i zasto bi on bio na vlasti do IZBORA. Postenije je da to bude neko DRUGI koji se nece kandidovati za mesto premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA