Hrvat (16) ubo nožem drugog tinejdžera (14) ispred škole u Beču: Dečak se bori za život

Čini se da se obojica znaju od ranije. Tinejdžeri su navodno išli u istu školu, ali je povređeni dečak u međuvremenu suspendovan

  • 1

Šesnaestogodišnji Hrvat ubo je nožem 14-godišnjaka arapskih korena ispred škole u Beču, javljaju Kleine Zeitung. Policija je saopštila da je počinilac uhapšen, a žrtva je sa teškim povredama prevezena u bolnicu gde se nalazi na intenzivnoj nezi. Sve se dogodilo u sredu u 7.45 sati, a u poslepodnevnim satima žrtva je još uvek bila životno ugrožena.

Napadu je navodno prethodila svađa, kojoj je mlađi od starijeg tražio novac, nakon koje je 16-godišnjak izvukao nož i ubo 14-godišnjaka u stomak.

Brutalna kazna za zadarske srednjoškolce koji su se tukli: Dvojica učenika će biti izbačena iz škole

Čini se da se obojica znaju od ranije. Tinejdžeri su navodno išli u istu školu, ali je povređeni dečak u međuvremenu suspendovan.

Policija slučaj tretira kao pokušaj ubistva počinjen kuhinjskim nožem dugim 30 centimetara, prenosi Jutarnji.hr.

UVREDIO MU JE SESTRU

Kako nezvanično doznaje Kleine Zeitung, dvojica mladića se nisu "trpela" već neko vreme. Navodno je Hrvat (16) po školi pričao da je sestra od 14-godišnjaka "lepa i zgodna".

Zbog toga je 14-godišnjak, nakon što je to saznao, više puta tražio od Hrvata da mu daje novac i ucenjivao ga je. Pretio mu je i ubistvom ako mu ne plati jer je njegove priče o tome da mu je sestra lepa smatrao velikom uvredom.

Hrvat mu je ranije davao novac, između ostalog jednom prilikom i 100 evra, ali 14-godišnjak nije prestao nego je tražio još.

Juče ujutro trebali su ponovo da se nađu da mu Hrvat "isplati novac", ali pritom je došao sa nožem, sukobili su se i ubo je 14-godišnjaka.

U toku je kriminalističko istraživanje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    6. maj 2018 | 16:02

    To nije i nece biti prvi slucaj ne u Austriji nego u citavoj Evropi. A razloga je mnogo od kulturne pa do verske, Evropa je uvek bila Hriscanska takva treba i da ostane! Velika je ne trpeljivost koja ce jednog dana eskalirati, ako se ne stane sa migracijom izbeglica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA