≫ 

Pucnjava u školi u Americi: Osam učenika ubijeno, napadač uhapšen (FOTO) (VIDEO)

Još jedna osoba je privedena, policija pronašla eksploziv u školi i u njenoj blizini

  • 0

U srednjoj školi u Santa Feu u Teksasu danas je došlo do pucnjave, najmanje osam učenika je ubijeno, a jedan napadač je uhapšen. Kako navodi rt.com, između 8 i 10 ljudi je ubijeno, a povređeno je njih 10. Među stradalima su i učenici i zaposleni. Policija je navodno na nekoliko mesta u i oko škole pronašla eksploziv.

Kako prenose tamošnji mediji, ostali učenici su evakuisani. Napadač je identifikovan kao Dimitrios Pagurtis (17).

>>> Pucnjava u školi u Americi: Napadač upucan, učenik ranjen (FOTO)

Printskrin: Santa Fe Independent School District

NIŠTA NIJE UKAZIVALO DA ĆE DOĆI DO NAPADA

Pagurtis je navodno u svom dnevniku napisao da će napraviti masakr u školi, a potom se ubiti. U napadu su korišćeni sačmara i revolver, koji su legalno bili u posedu napadačevog oca. U kolima i kući osumnjičenog pronađene su razne naprave, uključujući tu i "molotovljeve koktele". Ništa nije ukazivalo da će doći do ovoga, navode lokalni mediji, a Pagurtis nije imao kriminalni dosije u policiji. Na Fejsbuku je objavljivao da je ateista i da mrzi politiku.

Zvaničnici škole objavili su na sajtu škole i Fejsbuk stranici da je škola zaključana i da je napadač i dalje aktivan. Kako se navodi, i druga osoba je privedena zbog pucnjave, naveo je na Tviteru lokalni šerif, Ed Gonzales.

Lokalna televizija KTRK javila je da su učenici evakuisani. Pucnjava je počela na času umetnosti kada je napadač ušetao i počeo da puca iz, kako se svedocima, učinilo, sačmare. Jedna devojka je pogođena u nogu.

Nekoliko pacijenata prebačeno je na medicinsko odeljenje Univerziteta u Teksasu u Galvestonu, ali za sada nema podataka o kakvim povredama je reč, potvrdio je portparol bolnice. Prema rečima učenice Anđelike Martinez (14), ona i njeni drugovi iz razreda su u jednom trenutku evakuisani, "kao da je u pitanju vežba u slučaju požara".

OGLASIO SE ALARM

- Svi smo bili napolju, ali ni pet minuta kasnije začuli smo pucnjeve. Svi su počeli da trče, nastavnici su nam rekli da ne mrdamo, ali niko nije slušao. Nisam videla ko puca, ali čula sam jedno četiri pucnja - rekla je Martinezova za CNN.

Devojčica koja je opisivala pucnjavu za KTRK je navela da je čula alarm, ali nije precizirala da li pre ili posle pucnjave na času umetnosti. Ona je rekla da ne može da opiše napadača.

- Nisam ga gledala. Samo sam potrčala.

Druga učenica, Dakota Šreder, je izjavila da je čula alarm pre pucnjeva.

- Čim smo čuli alarm, izašli su svi na hodnik i krenuli smo onako kako smo uvežbavali za slučaj požara. Sledeće što smo čuli su tri pucnja, glasna eksplozija i svi nastavnici su nam govorili da trčimo.

Jedna lokalna bolnica je primila troje povređenih, a jedan među njima ima manje od 18 godina.

U istoj školi u februaru je prijavljena pucnjava, ali policija tokom istrage nije pronašla nikakve dokaze, niti je bilo povređenih. Ovo je treća pucnjava u školama u Americi u poslednjih 7 dana, a od početka godine, 22 pucnjava u SAD.

Santa Fe ima oko 13.000 stanovnika i nalazi se oko 48 kilometara jugoistočno od Hjustona, a ovu srednju školu pohađa oko 1.400 učenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA