U Grčkoj je danas nešto umrlo: Zbog Makedonije crkvena zvona grčkih crkvi zvonila u znak žalosti

Crkvena zvona zvonila su u znak žalosti zato što je danas u Grčkoj nešto umrlo - rekao je lokalni sveštenik grčke pravoslavne crkve

  • 21

Crkvena zvona u mestu Psarades i okolnim selima na grčkoj strani Prespanskog jezera, danas su zvonila u znak žalosti, tokom ceremonije potpisivanja sporazuma između Grčke i Makedonije o rešavanju spora oko imena.

Većina od 60-tak meštana svečanost je posmatrala iz daleka, očigledno neraspoložena, navodi AP.

>>> Protesti u Grčkoj zbog sporazuma sa Makedonijom: Demonstranti pokušali da spreče potpisivanje istorijskog dokumenta (FOTO) (VIDEO)

- Crkvena zvona zvonila su u znak žalosti zato što je danas u Grčkoj nešto umrlo - rekao je lokalni sveštenik grčke pravoslavne crkve Irinajos Hajifremdis.

Lokalni sveštenik iz Psaradesa poručio da su zvona zvonila u znak žalosti zato što je danas u Grčkoj nešto umrlo - Foto: A. Nalbantjan

- Uzimaju nam dušu, ime - kazao je sveštenik.

Prema njegovim rečima, prenosi AP, generacije Grka, Srba i Bugara borile su se za teritoriju koja danas čini Makedoniju.

Grčka i Makedonija potpisale su danas sporazum po kome će novo ime bivše jugoslovenske republike biti Republika Severna Makedonija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hello

    17. jun 2018 | 23:00

    Grci su me razočarali. Kukaju godinama da im smeta ime koje nosi taj deo...a sada je ovaj izdajica Cipras sa šiptarskim slugom Zaevim..potpisao upravo to sto Grci nisu hteli. Da se zove MAKEDONIJA!!! To je stara Srbija, stanovnistvo tamo uglavnom Bugari i bugarizovani Srbi. Provereno pričam jer je moja familija morala da beži odatle kad su Bugari počeli da bulgarizuju stanovnistvo. I da se sami naseljavaju. Izvinite ali Makedonci meni ništa kao narod ne znace jer su veštačka tvorevina kao i Bih

  • Andjela

    17. jun 2018 | 21:25

    Grcki politicari sa celom ovom predstavom oko imena bivse Jugoslovenske republike Makedonije pokusavaju da skrenu paznju Grckog naroda sa ekonomske krize u kojoj se nalaze.Koga je briga kako se zove susedna drzava kad narod gladuje.

  • Boban

    17. jun 2018 | 21:37

    Grci mnogo kakeMalo neka gledaju u svoje dvoriste a ne u tudje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA