Uplakano dete, Tramp i "Dobrodošli u Ameriku": Naslovnica "Tajma" sumirala trenutno najveći problem SAD (FOTO)

Donald Tramp potpisao je juče izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno sa decom dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

  • 0
Printskrin: TIME

Na naslovnoj stranici novog broja američkog nedeljnika "Tajm", koji će biti u prodaji od 2. jula, naći će se fotoilustracija uplakanog deteta imigrantkinje iz Hondurasa, prisilno odvojenog od majke, koje stoji naspram predsednika SAD Donalda Trampa, a na crvenoj pozadini u uglu je ispisano "Dobrodošli u Ameriku".

"Tajm" navodi da je fotografiju za "Geti imidžiz" uslikao Džon Mur, dobitnik Pulicerove nagrade, koji godinama fotografiše imigrante na graničnim prelazima između SAD i Meksika.

>>> Snimci iz SAD koji su šokirali svet: Deca migranata odvojena od roditelja plaču u žičanim kavezima (FOTO) (VIDEO)

Uplakana devojčica postala je najvidljiviji simbol debate o imigrantima koja se vodi u SAD - Foto: Guliver/John Moore/Getty Images

Navodi se da je jedna od Murovih fotografija, načinjena ove nedelje, postala najvidljiviji simbol debate o imigrantima koja se vodi u SAD.

- Ovog puta mi je bilo baš teško. Čim je sve bilo završeno, ubacili su ih (imigrante) u kombi. Morao sam da stanem i duboko udahnem nekoliko puta - rekao je Mur.

On je tako opisao svoju reakciju na scenu kojoj je prisustvovao, gde dvogodišnja devojčica iz Hondurasa plače dok joj majku policajci privode u pograničnom gradu Mekalen u Teksasu.

- Sve što sam želeo u tom trenutku bilo je da je uzmem u naručje. Ali, nisam to mogao - rekao je Mur.

Tramp je potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama omogućava da ostanu zajedno sa decom - Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je juče izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno sa decom dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da će Pentagon "odgovoriti ako se bude zahtevalo" da pomogne u smeštaju migranata privedenih prilikom ilegalnog prelaska američko-meksičke granice.

AP je preneo da je Matis kazao da će Pentagon podržati sve što Ministarstvo za unutrašnju bezbednost bude navelo da je potrebno, komentarišući tvrdnje novinara da su federalne agencije već odredile četiri vojne baze za potencijalni privremeni smeštaj privedenih migranata, uključujući decu bez pratnje.

VIDEO: Da li će ovo rukovanje promeniti svet?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA