≫ 

Edi Rama otvorio račun za Šaćirija i Džaku i pokrenuo akciju "Ne plaši se orla": Moli ljude da doniraju novac za kazne

Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švajcarske reprezentativce, poreklom sa Kosmeta, nakon što je i albanska dijaspora iz Njujorka pokrenula akciju za plaćanje kazne

  • 21

Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku.

U akciji nazvanoj "Ne plaši se orla", Rama je pozvao Albance da pomognu da se plati, kako je naglasio, besmislena kazna.

Provokacija Mesića i Gotovine: Ukrstili ruke u simbol albanskog orla (FOTO)

- Ovo je gest zahvalnosti za dvojicu fudbalera za sve što su uradili za milione Albanaca - napisao je Rama na Fejsbuku.

Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švajcarske reprezentativce, poreklom sa Kosmeta, nakon što je i albanska dijaspora iz Njujorka pokrenula akciju za plaćanje kazne.

Takođe, pridružio se i kosovskom ministru trgovine Bajramu Hasaniju koji je odlučio da donira 1.500 evra.

- Oni su to uradili samo zato što nisu zaboravili svoje korene. Novac je mala nagrada za radost koji su nam Džaka i Šaćiri priredili kada su svoje golove proslavili sa orlom - rekao je Hasani.

Šaćiri i Džaka su sankcionisani sa po 10.000 švajcarskih franaka od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), kao i kapiten reprezentacije Stefan Lihštajner sa 5.000, jer su golove protiv Srbije proslavljali rukama sklapajući "albanskog orla".

VIDEO: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole "crnog orla"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    26. jun 2018 | 17:28

    Ovo je jedinstven slučaj u svetu i dokaz da je reč o plemenu. Ostavimo ih da se kuvaju u svom primitivizmu, najbolje je da se njima bave zemlje u kojima žive. Mi samo treba da povučemo granicu ka njima za naredni milenijum i da se konačno bavimo sobom.

  • Pedja

    26. jun 2018 | 16:57

    Iako ne smatram pokazivanje orla provokacijom(jer dvoglavi orao vodi poreklo iz Vizantije,Nemanjici su je od njih preuzeli,a Albanci preuzimaju orla od nas,danasnja zastava Albanije dosta podseca na zastavu srpskog carstva),ali ovo je debilizam.Da običan narod skuplja 10.000 evra za fudbalere koje imaju višemilionske ugovore...

  • šile

    26. jun 2018 | 18:48

    Samo naivni u Srbiji ne vide kako Albanska nacija narasta u svakom pogledu. Osnova njenog rasta su pare; prljave narko pare. Srbija na svom pragu ima neman koja joj je jednom nogom već zakoračila preko praga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA