Sud poništio odluku o vešanju devojčice Nure: Roditelji su je prisilili na brak, muž ju je silovao uz pomoć rođaka, a ona je dobila smrtnu kaznu

Ceo svet je ustao u odbranu mlade Sudanke, pa je odluka suda sada preinačena

  • 6

Mlada Sudanka Nura Husein (19), koja je ubila supruga (35) nakon što ju je silovao, spašena je smrtne kazne vešanjem, potvrdio je njen tim advokata za "CNN".

Umesto smrtne kazne zbog ubistva muža koji ju je silovao uz pomoć svojih rođaka, osuđena je na kaznu zatvora od pet godina.

Ceo svet ustao u odbranu Nure (19), koja je osuđena na vešanje: Bila je žrtva ugovorenog braka, a muž ju je silovao pred porodicom

Za Nuru je pakao počeo kada je napunila 16 godina. Njen otac je pokušao da je prisili da se uda za čoveka kog nije volela, niti poznavala. Kako on nije odustajao od svog nauma, Nura je pobegla od kuće kod svoje tetke, skoro 250 kilometara daleko od svog rodnog grada.

Živela je sa tamo sa rođacima skoro tri godine, dok je otac nije pozvao da se vrati, rekavši joj da je venčanje otkazano i da o tome ne mora da brine.

Pristala je, ali, čim se vratila, shvatila je da ju je otac prevario i da venčanje nije otkazano. Ubrzo nakon povratka, predata je svom suprugu kog nije birala, niti želela.

Kako je i sama kasnije rekla na suđenju, kada su je prisilili na brak, prvi dan je odbila da ima seksualne odnose sa mužem. Petog dana ju je silovao.

Koliko god bilo strašno reći ovo, samo silovanje nije najgore u celoj priči. Gnusan čin je izveo uz pomoć svoje braće, koja su držala jadnu devojku na podu dok se suprug iživljavao nad njom.

Sledećeg dana, kada je pokušao da ponovi silovanje, ubola ga je nožem u samoodbrani i ubila ga. Kada je rekla svojoj porodici šta se desilo, otac ju je odveo u policiju i odrekao je se.

To se desilo 3. maja prošle godine, a Nura je od tada u zatvoru. Čak je bila sama i na izricanju presude.

Sudan ne zabranjuje brak s detetom niti predviđa kaznu za silovanje bračnog partnera.

VIDEO: Nad Ivaninim ubicom izvršena je POSLEDNJA SMRTNA KAZNA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жена

    26. jun 2018 | 18:32

    Њу ослободити, а татицу у затвор.

  • Adem

    26. jun 2018 | 18:55

    Kao musliman nju bi nagradijo a caleta trpao u zatvor. Ne mogu da verujem kako jadnici rade u ime Islama.

  • Caca

    26. jun 2018 | 19:19

    Veru mnogi tumace kako kome odgovara,Kuran i sam islam je vera koja ne propagira zlo ali kad ga tumace prosti,glupi ,zli ljudi njihovo tumacenje se vidi u celom svetu.BRAVO ZA NURU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA