Presela mu utakmica sa Srbijom: Uhapšen narko-diler u Brazilu

Medina je u januaru uhapšen zbog trgovine narkoticima, a priliku za beg iskoristio je kada su ga čuvari vodili na sasliušanje kod sudije

  • 1

Brazilac Viktor Ugo Garsija Medina (26) uhapšen je dok je gledao utakmicu Svetskog prvenstva između Brazila i Srbije, ali ne zato što je navijanje za svoj nacionalni tim zločin, već zato što je pobegao iz zatvora.

Medina je u januaru uhapšen zbog trgovine narkoticima, a priliku za beg iskoristio je kada su ga čuvari vodili na sasliušanje kod sudije. Pobegao je iz kombija kojiim je trebalo da bude prevezen do suda, sa sve lisicama na rukama.

>>> Više od 3.000 policajaca traga za odbeglim zatvorenikom: Operacija bekstva trajala je 10 minuta (FOTO) (VIDEO)

Kako je kasnije ispričao, platio je  jednom od čuvara, kako bi mu pomogao u bekstvu.

Utakmica između Braziila i Srbije, Medinu je koštala slobode - Foto: Tanjug/AP

Brazilska policija navela je da je Medina bio deo jedne od ćelija brazilske kriminalne organizacije "Primer Comando Capital" (PCC), koja posluje u glavnom gradu Amambai. Na početku kriminalne karijere, krao je vozila na teritoriji Paragvaja i Brazila, a kasnije je prešao na trgovinu drogom, marihuanom i kokainom, kao i oružjem.

Prošlog utorka, agenti Istražnog odeljenja za kaznene činjenice u gradu Pedro Huan Kabaljero, koji se nalazi na granici Brazila i Paragvaja, dobili su dojavu da se Medina nalazi u jednom od gradskih kafića gde prati fudbalski meč između Brazila i Srbije. Ispostavilo se da je dojava tačna i agenti su sačekali pravi trenutak da ga uhapse.

Kad je Medina shvatio da su ga okružili državni agenti, pokušao je da pobegne, ali bezuspešno. Vraćen je u zatvor.

VIDEO: Španska policija uhapsila državljane Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA