≫ 

Otkrile ih nadzorne kamere: Policija juri osumnjičene Ruse za napad na Skripala, Volas ovo demantuje

Klupko se odmotava

  • 4

Britanski istražitelji veruju da su otkrili osumnjičene napadače koji stoje iza napada novičokom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu ćerku Juliju, a reč je o više ruskih državljana, javila je danas agencija AP. Kasnije danas, britanski ministar bezbednosti Ven Volas je ovo demantovao.

Njih dvoje su otrovani novičokom u martu u Engleskoj i oboje su se oporavili.

Novo trovanje u Velikoj Britaniji: Liči na slučaj Skripal, a prstom se ponovo upire u Rusiju bez dokaza (FOTO) (VIDEO)

Oni su otrovani početkom marta Foto: Tanjug/AP

Britanski policajci sumnjaju da je više Rusa umešano u pokušaj ubistva Skripalevih i tragaju za više od jedne osumnjičene osobe, navodi američka agencija.

Istražitelji su identifikovali osumnjičene počinitelje na snimcima sa nadzornih kamera i uporedili dobijene podatke sa podacima o osobama koje su u to vreme ušle u zemlju, navodi AP.

Proteklih nedelja, britanska antiteroristička policija je istraživala i o ubistvu žene koja je preminula 8. jula, tek nešto više od nedelju dana nakon što je bila izložena novičoku u blizini engleskog grada Solsberija, gde su i Skripalevi otrovani, podseća Rotjers.

VOLAS DEMANTUJE DA SU IDENTIFIKOVANI NAPADAČI

Britanski ministar bezbednosti Ven Volas demantovao je danas navode da je policija identifikovala nekoliko Rusa odgovornih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije, nazvavši tvrdnje "divljim spekulacijama".

- Mislim da priča pripada kategoriji ''dezinformacija i divljih spekulacija" - poručio je Volas, prenosi Rojters.

Bi-Bi-Si (BBC) je prethodno javio da engleska policija veruje da je identifikovala osumnjičene za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom "novičok".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    19. jul 2018 | 09:51

    Ако у ово верују, онда верују и у Штрумфове.

  • Banne

    19. jul 2018 | 10:10

    Kako znaju da su Rusi? Ako znaju da su Rusi, znaju i kako se zovu.

  • Zivoje

    19. jul 2018 | 10:55

    Bas su sada pronasli navodne trovace i to Ruse, naravno, nakon sastanka Trampa i Putina iza zatvorenih vrata. Ova Britanija i tkz. "deep state" vlada u SAD konstantno pokusavaju da uniste svaki pokusaj normalizacije odnosa i spustanja tenzija i da gurnu planetu u sveopsti rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA