≫ 

Prognoza za Halkidiki za naredni mesec: More je najtoplije u avgustu

Prosečna temperatura vazduha u narednim nedeljama, tačnije do kraja avgusta, biće 29 stepeni Celzijusa

  • 0

Najbolji mesec da se brčkate u moru, ako ste u Grčkoj, je upravo mesec koji je pred nama, avgust. Na Halkidikiju je tada prosečna temperatura mora 25 stepeni Celzijusa. To je najveća prosečna godišnja temperatura. Prosečna temperatura vazduha u narednim nedeljama, tačnije do kraja avgusta, biće 29 stepeni Celzijusa.

Srećan put na Halkidiki: Od nedelje samo sunčano i lepo vreme

Posle kiše koja se očekuje u petak i subotu, 27. i 28. jula, padavine će na Halkidikiju biti moguće još u ponedeljak, 30. jula. Posle tog datuma biće sunčano i toplo, navodi sajt holiday-weather.com. U ponedeljak, 3. avgusta biće 26 stepeni, a najviša dnevna kretaće se narednih nedelja do 33 stepena.

Turisti će moći da uživaju u Suncu, Foto: Profimedia/Alamy

U našoj zemlji, pak, se očekuje kišovito i promenljivo vreme, do kraja ove nedelje. A slično vreme zadržaće se i narednih dana. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 24°C na jugu do 32°C na severu Srbije. Tek u drugoj polovini naredne sedmice biće sunčano i toplo.

Prognostičari najavljuju da bi čak dve nedelje tokom avgusta u Srbiji mogla da pada kiša.

PROSEK NA HALKIDIKIJU

Prosečna najviša temperatura na Halkidikiju je 29 stepeni i ta temperatura najčešće je dostignuta krajem meseca. Početkom meseca, prosečna temperatura na Halkidikiju ide i do 32 stepena. Prosečna najniža temperatura iznosi 21 stepen, a najčešća je početkom meseca, dok ostatak meseca temperatura ide do 18 stepeni.

Samo jedan u 10 dana temperatura pređe 35 stepeni ili padne ispod 26 stepeni. Jednom u 10 dana najniža dnevna temperatura pada ispod 15 stepeni ili ide iznad 23 stepena.

More je najtoplije na Halkidikiju tokom avgusta, Foto: Milena Đorđević

PROGNOZE ZA OMILJENA LETOVALIŠTA SRBA

U Polihronu, u čijoj su blizini Hanioti i Pefkohori, omiljene destinacije Srba, će najniža prognozirana temperatura u avgustu biti 23. i 24 avgusta, kada se prognozira 24 stepena. Ostalim danima temperatura će se kretati oko 28, 29 stepeni. U Neos Marmarasu, prognozira Accuweather, neće biti kiše tokom avgusta. Najveći broj dana temperatura će se kretati oko 30 stepeni.

Nea Kalikratija će se kupati u Suncu, najviša dnevna temperatura se tokom avgusta neće spuštati ispod 28 stepeni, a najčešće će biti 32 stepena. Asprovalta, u čijoj je blizini Stavros, imaće tokom avgusta dva kišna dana, navode meteorolozi, 5. i 6. avgust. Čak i tih dana temperatura će biti 30 odnosno 31 stepen. Najviša dnevna neće biti niža od 28 stepeni (i to samo jedan dan), a uglavnom će prelaziti 32. podeok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA