≫ 

Fudbaler preživeo pad sa mosta u Đenovi: Leteo je automobilom 30 metara u provaliju, a ovako opisuje tu stravičnu scenu

Pravo je čudo da sam živ. Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo, rekao je Kapelo

  • 4

David Kapelo, bivši golman Kaljarija, jučerašnji dan može da slavi kao drugi rođendan jer je preživeo pad sa nadvožnjaka u Đenovi, na kome se nalazio u trenutku rušenja.

- Čudo je da sam preživeo, moj automobil je odleteo 30 metara, pa se zaglavio - rekao je 33-godišnji bivši fudbaler koji je prelazio italijanski vijadukt "Morandi" kada se konstrukcija srušila.

Tročlana porodica nastradala u rušenju mosta u Đenovi: Policajci su pronašli njihova tela, a u tom trenutku je zazvonio telefon

U tom trenutku je, kaže, padala kiša i sevale su munje.

- Išao sam ka Đenovi i bio sam na nadvožnjaku. Pravo je čudo da sam živ. Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj automobil je leteo 30 metara i onda se zaglavio među ruševinama. Neverovatno je to, nemam ni ogrebotinu. Često prelazim taj nadvožnjak, on je jedan od najprometnijih u zemlji. Video sam kako se put raspada preda mnom i bio sam u šoku. Nije mi jasno kako je moj automobil ostao u jednom komadu - rekao je Kapelo, a piše italijanski "Skaj TG24".

Najstrašniji pogled u provaliju koja je progutala 22 ljudi: Grom je udario u most koji je počeo da se ruši, a oni su bili na ivici smrti (FOTO)

Inače, od kada je završio sa fudbalskom karijerom, Kapelo radi kao vatrogasac pa je odmah obavestio službe za hitne intervencije o nesreći iako je i sam bio u šoku. Kaže da i dalje pred očima vidi sliku srušenog mosta.

U rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Ðenove poginulo je najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina.

Trenutak užasa u Đenovi: Sve je počelo da se trese, čuo se prasak, a delovi mosta su padali u beznađe (VIDEO)

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli je rušenje nadvožnjaka nazvao "neprihvatljivim", dodajući da će ako je razlog ove tragedije nehat, "platiti ko god da je napravio grešku", prenosi agencija AP.

VIDEO Stravični prizori u Đenovi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    15. avgust 2018 | 12:19

    Da čujemo koji je auto vozio

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    16. avgust 2018 | 14:51

    Ma laže, malo besplatne reklame nije na odmet.Možda planira u politiku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA