≫ 

Sprečen teroristički napad u Lionu: Napadač izleteo na pistu i uzvikivao "Alahu akbar"

On je prethodno u automobilu s luksemburškim tablicama ogromnom brzinom jurio u suprotnom smeru više desetina kilometara

  • 0

Francuska policija uhapsila je danas muškarca koji je automobilom uleteo na pistu aerodroma "Sent-Egziperi" u Lionu, uzvikujući "Alahu akbar" (Bog je veliki) i tvrdeći da je "božji izaslanik", a vazdušni saobraćaj je zbog ovog incidenta bio privremeno obustavljen, javljaju francuski mediji.

Sevnuo nož u Parizu: Napadač uzviknuo "Alahu Akbar" i ubio majku i sestru, ISIS preuzeo odgovornost

Muškarac (31), čiji identitet nije saopšten, probio je staklena vrata s leve strane glavnog ulaza na terminal 1 lionskog aerodroma, pri čemu je lakše povređen jedan radnik, navodi "Figaro", pozivajući se na policijske izvore i gradske vlasti.

On je prethodno u automobilu s luksemburškim tablicama ogromnom brzinom jurio u suprotnom smeru više desetina kilometara autoputevima A46 i A42, navode policijski izvori.

Uputio se najpre ka aerodromu "Bron", pokušavajući, srećom bezuspešno, da obori više osoba.

Potom je stigao na aerodrom "Sent-Egziperi", a kada je krenuo ka pistama, policajci su u njega ispalili hice, ali ga nijedan nije pogodio.

Na kraju je pripadnik obezbeđenja uspeo da osumnjičenog savlada uz pomoć pendreka, nakon čega je uhapšen.

Prema izvorima iz Ministarstva unutrašnjih poslova, za sada se osumnjičeni vodi kao neuravnotežena osoba, a predmet nije prosleđen pariskom tužilaštvu za antiterorizam.

VIDEO: Liježom se prolomila rafalna paljba

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA