≫ 

Panika u Pentagonu: Stigle im pošiljke koje sadrže smrtonosni otrov, deo zgrade pod karantinom

Ricinus communis je u Ginisovoj knjizi rekorda navedena kao najotrovnija biljka na svetu

  • 1

Pentagon je danas saopštio da je pod karantin stavljena služba za prijem pošiljaka, jer je stiglo više koverata za koje se sumnja da sadrže otrov ricin.

Pentagon je saopštio da FBI analizira koverte, koje je policija Pentagona otkrila u ponedeljak, prenela je agencija Rojters.

PISMO SMRTI ZA OBAMU: Bela kuća dobila kovertu sa ricinom!

Ricinus communis je u Ginisovoj knjizi rekorda navedena kao najotrovnija biljka na svetu. Dovoljno je 1,78 miligrama da se ubije odrastao čovek.

Ricin, Foto: Pixabay

Ricinus communis, kao i mnoge druge biljke na svetu, ima otrovno seme koje sadrži izuzetno toksičnu hemikaliju – ricin, a konzumiranje četiri do osam semenki izaziva fatalne posledice. Otrov u semenkama može da dovede do osećaja peckanja u ustima i grlu, intenzivne bolove u stomaku i krvavu stolicu.

Seme ricina, Foto: Pixabay

Ricin je spor otrov i potrebno mu je od jednog do tri dana da izazove smrt. Iako posledice trovanja mogu da se osete i nakon par sati, smatra se jako opasnim i "podlim" ubicom.

VIDEO: Dobro je da u paketu nisu dobili i ove pečurke 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA