≫ 

Nakon avionske nesreće "Etiopijan erlajns" doneo važnu odluku: Obustavljeno letenje i sve narudžbine Boinga 737 MAX 8 (FOTO)

- Iako još ne znamo uzrok nesreće, morali smo da odlučimo da određenu flotu zamenimo kao dodatnu meru bezbednosti - saopštila je ta kompanija

  • 2

Etiopijska avio-kompanija čija se letilica srušila kod grada Bišoftu, najavila je da će privremeno prestati sa letenjem aviona Boing 737 MAX 8 zbog "sigurnosne predostrožnosti" nakon pogibje svih 157 putnika. Ovoj odluci je doprinelo i to što je Kina naredila svojim prevoznicima da prizemlje svoje flote ovog tipa.

- Iako još ne znamo uzrok nesreće, morali smo određenu flotu da zamenimo kao dodatnu meru bezbednosti - saopštila je ta kompanija.

"Etiopijan erlajns" grupa ima četiri aviona 737 MAX ostavljenih u svojoj floti i narudžbine za dodatnih 25 aviona. Odluka da se flota prizemlji sve dok ne stigne dalji izveštaj, usledila je nakon što se let 302 srušio u nedelju ujutru, nekoliko minuta nakon poletanja.

Olupina aviona; Foto: Tanjug/AP

Portparol avio-kompanije "Etiopijan erlajnsa" je potvrdio da se letelica srušila sa 149 putnika i 8 članova posade. Letelica je poletela u 8.38, a kontakt sa avionom je izgubljen u 8.44 časova, po lokalnom vremenu. Boing 737 MAX 8 bio je na letu iz Adis Abebe u Etiopiji ka Najrobiju u Keniji, a letelica je navodno isporučena kompaniji pre samo četiri meseca. Državna avio-kompanija sebe smatra najvećom afričkom kompanijom.

Stravična nesreća odnela je 157 života; Foto: Tanjug/AP

Ovo je druga fatalna nesreća u koju je uključen Boing 737 MAX za pet meseci. Prethodna nesreća dogodila se 29. oktobra 2018. godine, kada se Boing 737 MAX kompanije Lion Air srušio odmah po poletanju u Džakarti. Tom prilikom je poginulo 189 ljudi.

VIDEO: Evo gde se tačno srušio avion Boing 737 MAX

(Telegraf.rs/Russia Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    11. mart 2019 | 08:55

    Dosta se dešavalo u historiji aviosaobračaja da neki dio nije odgovarajučeg kvaliteta ili neko tehničko rešenje, čak i nekvalitetna zamena nekog dela i onda se desi pad aviona sa velikim žrtvama...to se nažalost vidi kod padova aviona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA