≫ 

Današnja vremenska prognoza (12. avgust 2018. godine): Ponovo tropske vrućine, samo u nekim delovima Srbije moguća kiša (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 2

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u toku prepodnevnih časova vedro, u dolinama i kotlinama sveže, ponegde i maglovito. Tokom dana u svim predelima sunčano i toplo. Posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti, a u brdsko-planinskim predelima i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren istočni, jugoistočni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 14 do 20, maksimalna dnevna od 28 do 33 stepena.

Sutra i prekosutra tropski toplo. Maksimalna temperatura biće od 30. do 35. stepena. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. U utorak se u toku večeri u severnim i zapadnim predelima očekuje povećanje oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U sredu i četvrtak kiša. Ipak, biće i dalje toplo sa temperaturom u većini predela od 26. do 32. stepena.

U Beogradu prepodne sunčano, a popodne i veoma toplo. Duva slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 18, maksimalna dnevna 31 stepen.

U ponedeljak i utorak u Beogradu sunčano i tropski toplo, dok u sredu možemo očekivati kišu, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. I u četvrtak i petak moguće su padavine. Vetar u skretanju na severozapadni, a temperatura u manjem padu. Ipak, biće i dalje toplo, sa temperaturama oko 30. stepena.

U narednim danima promenljivo oblačno, ali i dalje toplo / Foto: AP/Tanjug

Vremenska prognoza za Evropu:

Na severu i severozapadu Evrope danas oblačno sa kišom. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u centralnoj Evropi i na zapadu Balkanskog poluostrva. U ostalim predelima Evrope biće vedro. Najhladnije na severozapadu Evrope sa temperaturom oko 15 stepeni, a najtoplije na jugu Evrope, gde će temperature prelaziti 35. stepen.

Na grčkom primorju danas sunčano i toplo. Duva umeren do jak severoistočni vetar, svuda sem u Solunskom zalivu gde je vetar slab. Minimalna temperatura od 17 do 22, maksimalna dnevna od 27 do 32 stepena.

Na crnogorskom primorju takođe toplo i sunčano. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 22 do 25, maksimalna dnevna od 30 do 34 stepena.

Na hrvatskom primorju slične vremenske prilike. Minimalna temperatura od 19 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 36 stepeni.

U poplavama izazvanim monsunskim kišama na jugozapadu Indije poginulo je 37 osoba, a 37.000 moralo je da napusti domove, saopštile su vlasti. Indiju svake godine pogađaju jake kiše u monsunskom periodu, od juna do septembra, a usled urušavanja kuća i poplava stradaju stotine ljudi.

(Telegraf.rs / Biljana Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA