KO JE PRAVA PRVA DAMA? Melanija i Ivanka su lepe, pametne i moćne, vode neizvesnu borbu, ali samo jedna na kraju pobeđuje (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp, uvek je uživao u društvu glamuroznih žena, pa ga ni njegova žena ni ćerka na tom polju nikada nisu izneverile

  • 12

U Beloj kući vlada jedno rivalstvo o kojem mnogi ne govore ali koje je tokom prošle nedelje bilo isuviše upadljivo da bi se ignorisalo. Donald Tramp je na svoje prvo predsedničko međunarodno putovanje poveo i svoju suprugu Melaniju (47) i ćerku Ivanku (35). Obično nema zabune o identitetu prve dame - to je supruga predsednika, ali u ovom slučaju baš i nije tako.

CIAO BELLA: Melanija se pojavila obavijena cvećem, a taj kaput je "težak" koliko i stan u centru Beograda (FOTOGRAFIJE DANA)

Foto: Tanjug/A Foto: Tanjug/A

Ivanka Tramp je Donaldova ćerka iz prvog braka sa češkim modelom Ivanom i ona ima veoma značajnu ulogu u Beloj kući, kao i njen muž Džerad Kušner. Naime, oni važe za najbliže savetnike američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi Dejli Mejl.

Ona je uvek bila ta koja je sa ocem išla na sastanke sa svetskim liderima, na državne večere, dok je njena maćeha Melanija boravila u Njujorku sa svojim sinom Baronom. Melanija nije u početku toliko bila u centru pažnje kao Ivanka, što je u javnosti pokrenulo važno pitanje - ko je prava prva dama?

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Melanija se nije mnogo mešala

Tramp je prošle nedelje obilazio Bliski istok i evropske zemlje. Čitav svet je obišao snimak kako Melanija udara ruku svog supruga kada je hteo da je uhvati za ruku dok su bili na crvenom tepihu u Izraelu u ponedeljak. Isto se ponovilo i dva dana kasnije u Italiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Insajderi iz Vašingtona kažu da je Melanija uzdržana žena koja nije htela da se njen suprug kandiduje za predsednika, a da sada ne može da sakrije da joj nije baš pravo zbog njegove nove funkcije, prenosi Dejli Mejl.

Trampovi protivnici su pokrenuli kapanju "Oslobodimo Melaniju" uputivši joj poruku da "trepne dva puta ako joj je potrebna pomoć".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tatino tajno oružje - njegova voljena ćerka

Opšte je poznato da je Ivanka očev ponos i uvek može da ušeta u njegov kabinet bez zakazivanja. Sada kada je njegov pomoćnik u Beloj kući, Ivanka ima i svoju kancelariju u zapadnom krilu kuće i sedište u prvom redu na sastancima vlade.

Do sada ova mlada žena je pokazala da ume da pliva u političkim vodama i da šarmira političke lidere. Nekoliko dana nakon neprijatnog sastanka Trampa i Angele Merkel, nemačka kancelarka je pozvala Ivanku na žensku konferenciju u Berlinu.

A ove nedelje iako je papa bio namršten prilikom rukovanja sa Trampom, imao je široki osmeh na licu dok se rukovao sa Ivankom.

Mnogo zato komentarišu da Tramp može da se osloni na svoju ćerku da natera njegove protivnike da joj jedu iz ruke, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Borba brenda Tramp

I Melanija i Ivanka su imale višestruku komercijalnu korist od porodičnog novca i prezimena kada je reč o poslu. Nakon što je pokrenula svoju kolekciju aksesoara za mlade žene, brojne radnje su odbile da prodaju njene proizvode. Iako su liberali pozvali na bojkot njenih proizvoda, prodaja joj je skočila za neverovatnih 347%.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Što se tiče Melanije i ona je razvila svoju kolekciju satova i nakita, ali i antiejdžing kremu baziranu na kavijaru.

Tako da bi se moglo reći da je prva dama biznisa ipak Ivanka, koja kao i njen tata ume da zaradi novac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kraljice stila

Američki predsednik Donald Tramp, uvek je uživao u društvu glamuroznih žena, pa ga ni njegova žena ni ćerka na tom polju nikada nisu izneverile. Tokom prošle nedelje, svaka od njih se trudila da prošeta što bolju modnu kombinaciju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Melanije je bukvalno bila kraljica stila koja je želela da što bolje naglasi svoju zavidnu figuru. Njene haljine, suknje, kaputi su prava umetnička dela poznatih dizajnera.

Ivanka i Melanija su čak i kod papa ispoštovale pravilo oblačenja, kada su nosi crne haljine uz odgovarajući veo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trampova ćerka nije ni ovog puta propustila priliku da promoviše svoju modnu kolekciju u nadi da će joj to povećati prodaju.

Prva dama mode je svakako Melanija, koja ni u jednom trenutku nije uspela da prođe neprimećeno, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dome slatki, luksuzni dome

Nakon inauguracije Donald Tramp se preselio u Belu kuću dok je njegova supruga Melanija sa sinom Baronom ostala u Njujorku u njihovom luksunom stanu u Tramp kuli, koji više liči na Versajsku palatu. Sa druge strane Ivanka se preselila u Vašington sa porodicom kako bi bila bliže ocu, tako da sada živi nedaleko od Bele kuće.

Zato bi se moglo reći da je Ivanka prava prva dama Bele kuće jer ima nesmetan pristup kabinetu svog oca i tako je bliža središtu moći.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jedino što im je zajedničko jeste Donald

Ove dve žene gotovo da nemaju ništa zajedničko. Melanija je rođena u Sloveniji, koja je u to vreme bila deo SFRJ. Otac joj je radio kao prodavac automobila i odrasla je u skromnom stanu u komunistikoj zemlji. Njena majka se bavila proizvodnjom dečije odeće.

Melanija je počela da se bavi modelingom i preselila se u Njujork da gradi svoju karijeru.

Ivanka je sa druge strane odrasla kao ćerka milijardera. Pohađala je niz privatnih škola, ekskluzivnu poslovnu školu i bavila se modelingom pre nego što je ušla u porodični posao.

Moglo bi se reći da je Melanija na ovom polju apsolutni pobednik jer je njen uspon do vrha zaista neverovatan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Učešće u politici

Insajderi u Beloj kući smatraju da bi Ivanka mogla mozitivno da utiče na svog oca što se tiče pitanja koja su vezana za abortus i prava homoseksualaca. Ima dosta progresivnije stavove i ne okleva da se suprotstavi ocu.

Kritičari sa druge strane nisu baš ubeđeni u njen feminizam, jer je branila svog oca kada je izražavao svoje stavove o ženama koji su zgrozili svet, prenosi Dejli Mejl.

Ivanka je bila uz oca tokom cele kampanje, dok se Melanija držala po strani tokom izbora. Kada je konačno održala veliki govor svi su je optužili da je kopirala govor Mišel Obame.

Prva dama politike je naravno Ivanka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Koja od njih dve je po vašem mišljenju prva dama? Napišite nam svoj odgovor u komentaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ozren

    29. maj 2017 | 21:21

    Prva dama moze biti samo jedna a to je Melanija pa makar bila miljama daleko od bele kuce. Ivanka je samo cerka i sluzbenik u b. Kuci.

  • Dmitra

    29. maj 2017 | 20:26

    Ivanka se ugurala tu gde joj nije mesto,jer je alava .Ruzno je jer izgleda ko da je Tramp poveo dve zene. Nije problem sto pomaze ocu, ali da stoji uvek uz oca nije ok.Ipak ove posete nisu porodicna stvar i zna se protokol i kome je gde mesto.

  • sta to rece

    29. maj 2017 | 21:50

    Vazno je da su stavili jevrejske kapice na glavu. Sve je jasno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA