DEVOJČICA BEZ LICA: Lekari nisu hteli da je hrane, rekli su roditeljima da joj spreme sahranu, a ona je uspela da pobedi sve! (FOTO)

Zahvaljući ljubavi roditelja, ona je učinila ono što se lekarima činilo nemoguće. Proslavila je 9. rođendan i dobila najlepši poklon na svetu

  • 4
Foto: Profimedia/Caters News

Devojčica iz Brazila koja je rođena bez lica zbog retkog genteskog poremećaja, uspela je da pobedi sve sumnje stručnjaka i doživela svoj 9. rođendan. Naravno, jedan od ključnih faktora jeste bila ljubav njenih roditelja.

Ivanka je rođena bez polovine lica: Krila se iza kose celog života jer su je proganjali, a sada je okrenula stranu (FOTO) (VIDEO)

Vitorija Marhioli se celog života bori sa retkom bolesti (Treacher Collins sindrom) koja je uticala na to da joj se kosti na licu nepravilno razvijaju. Lekari su sumnjali da će preživeti već u prvih nekoliko sati od njenog rođenja.

Ono što je bilo uznemirujuće čak i njima, jeste pogrešan raspored očiju, ustiju i nosa. Čak 40 kostiju na licu se nisu formirale ono kako bi trebalo, što je rezultiralo da njeno lice izgleda "potpuno neprihvatljivo za ljude i slučajne prolaznike".

Doktori su čak odbili i da joj daju hranu, rekli porodici da idu kući i da čekaju da im dete umre. Na to su dodali i savet da počnu da joj spremaju sahranu.

Ali, ranije ovog meseca, mali borac je proslavio svoj 9. rođendan, čime je dokazano da je uspela da preživi zahvaljujći brizi i ljubavi mame i tate, uprkos kobnim prognozama medicinskih radnika.

Za šest godina imala je 8 operacija koje su imale za cilj da bukvalno ponovno izgrade njeno lice. Iako su zahvati prošli uspešno, ona i dalje preživljava uvrede i ponižavanje na račun svog izgleda. Deca u školi su je verbalno napadala zbog njenog lica.

Foto: Profimedia/Caters News

Inače, mogućnost da neko oboli od ovako retke bolesti je 1:50.000.

Roditelji se prisećaju kako su na njenom rođenju lekari tvrdili da će živeti samo dva sata, ali da su vera i nada dokazale suprotno.

- Ne znamo koliko će dugo živeti, nismo očekivali ni da dočeka deveti rođendan, ali smo izuzetno zahvalni što jeste - potresno su rekli roditelji za Dejli mejl.

Pogledajte još fotografija OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Fenix

    1. septembar 2017 | 17:37

    Ovo je mucenje i za dete i za roditelje, ne treba po svaku cenu roditi dete ako nece niko od njih uzivati u lepoti odrastanja i cuvanja, ovo je nocna mora

  • vesna

    1. septembar 2017 | 17:00

    Neka mi Bog oprosti ali ja bih poslusala lekare i pustila bih da ovo dete odmori dusu .Ovako se samo muci operacijama i bolovima .

  • Tanče

    1. septembar 2017 | 16:17

    Ne daj Boze nikome tako nesto. Greoticka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA