≫ 

Grad u kome živi na hiljade Srba proglašen 7. put za najbolji na svetu. Ne, nisu u pitanju ni Beč, ni Čikago (FOTO) (VIDEO)

Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg

  • 2

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život na svetu, prema izveštaju Ekonomista.

Beč je najbolji grad za život u Evropi! Šta mislite, gde je bolje, u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani ili Sarajevu?

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti sredine, obrazovanju i infrastrukturi.

Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Foto: Pixabay

Melburn, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorije, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Dojl rekao je da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

- Nastavićemo puno da radimo svaki dan kako bi Melburn bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane - rekao je premijer Danijel Andrjus.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizma drugu godinu zaredom, nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu popisa.

Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • El Ninjo

    16. avgust 2017 | 18:16

    Singapur

  • Delija

    19. avgust 2017 | 11:21

    Gluposti....pa u Melburnu onaj ludi uleteo sa autom na pesake! Brizbejn je predivan.....Zajecar takodje! ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA