Sve teorije o apokalipsi padaju u vodu. Smak sveta se neće dogoditi uskoro, a ovo je dokaz za to

Sve najave o kraju sveta su dosta zbunjujuće i ne govore kako će se tačno to dogoditi i zbog čega

  • 0
Smak sveta, apokalipsa Foto: Pixabay

U poslednjih nekoliko meseci krenule su medijima da kruže priče i teorije o novoj apokalipsi koja će nas navodno zadesiti krajem oktobra ove godine.

Stravično upozorenje naučnika: Ova 3 događaja bi mogla da unište Zemlju, a jedan od njih i čitav svemir!

Independent je u nedavnom članku analizirao tu mogućnost i proučio niz nedavnih najava da će se Zemlja sudariti sa velikom planetom koja dolazi ka nama.

- Portali prenose vesti o tome da će se uskoro dogoditi kraj sveta, ali sasvim je sigurno da do toga neće doći. Do sada su se pojavile brojne tvrdnje o tome da je apokalipsa vrlo blizu, da će se dogoditi za nekoliko nedelja i da je prati 10 biblijskih pošasti.

- Ali, te tvrdnje bi trebalo da budu potkrepljene i čvrstim dokazima. Iako se možda i zbivaju neobične pojave, apokalipsa se sada jednostavno neće dogoditi - prenosi Independent.

Sve najave o kraju sveta su dosta zbunjujuće i ne govore kako će se tačno to dogoditi i zbog čega. Ali, najviše se nove teorije zasnivaju na tvrdnjama autora i numerologa Dejvida Mida koji je napisao knjigu "Planeta X – dolazak 2017. godine", koji tvrdi da će do kraja sveta da dođe u oktobru.

Foto: pixabay.com

Mid tvrdi da velika planeta u našem Sunčevom sistemu, Planeta X ili Nibiru, uskoro dolazi i da će se sudariti sa Zemljom. Problem je u toj tvrdnji što ta planeta ne postoji i zato nas sigurno neće uništiti, piše dalje Independent.

Američka svemirska agencija NASA morala je da porekne da Nibiru dolazi još 2012. godine i tada je izjavila da bi je, kad bi ta planeta dolazila bliže Zemlji, astronomi pratili barem deset godina i da bi bila vidljiva golim okom.

Planeta nije došla blizu Zemlje ni tada, ni bilo koji drugi put kada se predviđao njen dolazak, ali neki ljudi i dalje veruju u to.

Kraj sveta se može dogoditi, ali s potpunom sigurnošću jednostavno ne možemo znati kada, na kraju zaključuje Independent.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA