Devojčica je plivala, a onda ju je ajkula zgrabila za nogu: Spasioci nikad nisu videli tako nešto, ali nisu ni rekli ljudima da beže! (FOTO)

Spasioci su nekako uspeli da zaustave obilno krvarenje i hitno odveli devojčicu u bolnicu

  • 0

Devojčicu (11) je napala ajkula dok je plivala u moru pored plaže španskog letovališta, pa je završila u bolnici zbog povreda nastalih usled ovog incidenta.

Kupali su se u moru, kada je odjednom voda postala krvava: Nekoliko metara dalje videli su prizor koji ih je SLEDIO (VIDEO)

Ona je zadobila duboke rane na svom stopalu posle ovog napada u letovalištu Grao de Monkofa, koje je omiljeno među britanskim turistima.

Čim su spasioci uspeli da zaustave obilno krvarenje, odveli su je u obližnju bolnicu na tretman koji joj je bio neophodan.

Prema rečima lekara, nju je napala ajkula dužine između 60 cm i 70 cm. Spasioci nisu mogli da potvrde da se radi o ajkuli, ali su istakli da nisu "nikad videli tako nešto".

Foto: elperiodicomediterraneo.com/monica mira

Ovo je prvi prijavljen napad ajkule u tom području u poslednjih 10 godina.

Ono što je čudno jeste da evakuacija nije bila naređena, iako je bilo povređenih u napadu životinje. Kao razlog s navodi to da neman nije viđena u moru.

Na ovom delu Mediterana pliva oko 90 vrsta ajkula, ali su napadi izuzetno retki, toliko da je napad meduze mnogo opasniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA