Policija je tragala za odbeglim mafijaškim bosom 23 godine, sve dok "kralj kokaina" nije načinio banalnu grešku! (FOTO)

Roko Morabito je osiguravao dopremanje droge u Italiju, prodaju droge u Milanu, a 1992. godine je iz Brazila pokušao da prošvercuje 592 kilograma kokaina i 630 kilograma naredne godine

  • 0
Printskrin: Italian Ministry of the Interior

Italijanski mafijaš Roko Morabito za kojim je policija tragala 23 godine, uhapšen je u nedelju u urugvajskom Montevideu, saopštila je tamošnja policija.

Agenti FBI decenijama tražili mafijaša zbog ubistva policajca. A onda su pronašli njegovu TAJNU SOBU (FOTO) (VIDEO)

Inače, on je član kalabrijske Ndrangete i Italija ga traži od 1994. godine. Takođe, Interpol je za njim izdao takozvanu crvenu poternicu zbog toga što je od 1988. do 1994. pripadao kriminalnoj organizaciji koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge.

Morabito je uz druga krivična dela osiguravao dopremanje droge u Italiju, prodaju droge u Milanu, a 1992. godine je iz Brazila pokušao da prošvercuje 592 kilograma kokaina i 630 kilograma naredne godine, kako se navodi u saopštenju urugvajske policije.

On je poslednjih 13 godina živeo u Urugvaju i to u letovalištu Punti del Este, a uhapšen je u hotelu. Otkriven je kada je ćerku upisao u srednju školu pod pravim imenom. Ovakva greška se nije očekivala posle dugogodišnje "uspešne" karijere čoveka koga su zvali "kralj kokaina Milana".

Nakon šestomesečne istrage utvrđeno je da je italijanski državljanin dobio urugvajske papire na osnovu brazilskog pasoša na ime Francisko Kapeleto.

Printskrin: Italian Ministry of the Interior

Tokom hapšenja njega i supruge, policajci su zaplenili pištolj, komad hladnog oružja, 13 mobilnih telefona, 12 bankovnih kartica, dva automobila, portugalske pasoše, nakit i čekovnu knjižicu.

Tri meseca će provesti u urugvajskom zatvoru zbog posedovanja lažnih isprava i krađe identiteta, dok se obrađuje italijanski zahtev za izručenje.

Kalabrijska Ndrangeta je uz napuljsku Kamoru i sicilijansku mafiju jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Italiji i svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA