≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Pogledajte dobro ovu sliku, koju životinju vidite? Ona ima veoma važnu poruku za sve nas (FOTO)

Poslata je poruka organizacijama, zoološkim vrtovima i ljubiteljima ove vrste životinja

  • 0

Dobro jutro! Da li ste lepo pogledali sliku? I, koja je je ovo životinja?

ZA DOBRO JUTRO: Bebu žirafu su čekali 12 godina, a onda se rodila ova lepotica i osvojila ih nestvarnim očima (FOTO)

Ako ste odgovorili - nosorog, u pravu ste.  Na Tajvanu je juče na simboličan način obeležen Svetski dan nosoroga tokom kampanje koja ima za cilj zaštitu ove vrste od izumiranja.

Ljudi su napravili performans tako što su se grupisali u obliku nosoroga. Time su želeli da pošalju poruku organizacijama, zoološkim vrtovima i ljubiteljima ove vrste životinja. Cilj je skrenuti ljudima pažnju na njihovo postojanje.

Inače, na svetu postoji pet vrsta nosoroga: crni, beli, javanski, sumatranski i veliki indijski. Beli nosorog je drugi najveći kopneni sisar na svetu, posle slonova. Iako ga nazivaju belim nosorogom, on je zapravo sive boje. Nosorozi se jedno mogu videti u Aziji i Africi i, naravno, u zoo vrtovima. Od toga tri vrste žive u južnoj Aziji, a druge dve u Africi.

Nosorozi mogu da dostignu težinu i do jedne tone, dok beli nosorog dostiže težinu i više od 3.500 kilograma. Sumatranski nosorog je najmanji od svih. Dug je od 2.5 do 3 metra, visok oko 1.8 m, a težak oko 800 kilograma.

Foto. Tanjug/AP

Pogledajte video:

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA