Da li je ovo najmanja beba na svetu? Kada je rođena imala je samo 635 grama, umotali su je u papirnatu maramicu (VIDEO)

Rišita je preživela, ali milioni druge prevremene dece nisu imali tu sreću

  • 4

Upoznajte najmanju bebu iz Indije - Rišita je rođena sa samo 635 grama 2015. godine.

Lice ove bebe nikada nećete izbiti iz glave: Ima jedva 2 kilograma, nema šta da jede, a njegovu sudbinu dele hiljade mališana!

Rišita je bila toliko malena kad se rodila da su mogli da je umotaju u papirnatu maramicu. Njena majka morala je 12 nedelja ranije da ode na carski rez kako bi je rodila. Ali, nije imala novca kako bi pokrila medicinske troškove.

Međutim, jedan tim doktora rešio je da prihvati Rišitu i brine se o njoj. Puštali su joj muziku kako bi simulirali zvukove iz materice, dok su druge majke donirale mleko.

Rišita je preživela, ali milioni drugih prevremeno rođenih beba nisu imale tu sreću. Samo u 2016. godine 2,6 miliona prevremeno rođene dece je umrlo. To je u proseku 7.000 beba dnevno koje su umrle pre nego što su doživele 28 dana.

Najveći krivac prevremeno rođenih beba su komplikacije u trudnoći, kao i razne bolesti. Ukoliko se nastavi ovaj trend, oko 30 miliona dece umreće do 2030. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Unicef)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Justicia

    26. oktobar 2017 | 16:17

    To nije najmanja beba na svetu. Moja prijateljica je rodila ćerkicu od 540 grama, u Beogradu. Bila je dugo u inkubatoru, prezivela i sada ima desetak godina. Ostala je sitna devojcica, ali potpuno zdrava. Rodila se u 5. mesecu.

  • xxx

    26. oktobar 2017 | 16:00

    Nije najmanja na svetu

  • Dusica

    26. oktobar 2017 | 13:43

    Indija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA