Iskeširaće 96 miliona dolara: Roman Abramovič kupio četvrtu kuću u Njujorku

Kako piše Post, najnovija Abramovičeva kupovina bila je tajna, a previđa se da zamak ima oko 1.700 kvadrata i bazen u podrumu

  • 1

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio tvrdio je ranije da su ruski oligarsi "pokrali bogatstvo svoje zemlje uz pomoć vlade" i potom to tako rđavo zarađeno bogatstvo iskoristili da kupuju nekretnine po SAD, tačnije Njujorku. Kao da bi da potvrdi to što je de Blasio izrekao, jedan od najpoznatijih milijardera na svetu, magnat iz sveta čelika i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Roman Abramovič, kupio je četvrtu kuću u prepoznatljivom Aper ist sajdu, a sve s namerom da stvori jedan zamak.

BAHATO, MOĆNO I SUPERLUKSUZNO: Evo šta sve ima milijarder Roman Abramovič (FOTO) (VIDEO)

Kako piše Post, najnovija Abramovičeva kupovina bila je tajna, koja će ga koštati sveukupno oko 96 miliona dolara. Iako je zamislio da napravi "najveći dom koji je grad ikad video", od ljudi bliskih arhitekti Stivenu Vangu čulo se da će projekat ostati kombinacija tri kuće, ali je ta kombinacija sada nešto izmenjena, piše 6sqft.com.

Foto: Wikimedia Sampix/Mark Freeman/M 93/Golf Bravo, Tanjug/AP

Predlog o projektu se u aprilu prošle godine našao pred specijalnom komisijom za očuvanje prepoznatljivih delova grada, a navedeno je da će vila imati "oko 1.700 kvadrata i bazen u podrumu" i tada je taj projekat odbijen. Ali dva meseca kasnije odobrili su plan koji je zahtevao restoraciju postojeće fasade i novu, staklenu fasadu koja bi povezala tri kuće.

Početni planovi su uključivali brojeve kuća 11, 13 i 15, ali je poslednji "ispao iz igre" i zamenjen kućom na broju 9 u Istočnoj 75-oj ulici. Iako prodaja kuće na broju 9 još nije ni ozvaničena, izvor blizak arhitekti Stivenu Vangu je naveo da će tako "red kuća izgledati bolje i ulica će imati izbalansiranije fasade, kao i više simetrije".

Novi vlasnik i svi oko njega su izgleda uvereni u uspeh i sva neophodna odobrenja gradskih vlasti, a niko ne pita uzjogunjene Njujorčane šta oni misle o "širenju" milijardera.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA