Pratili su leš kita u okeanu, a onda su naleteli na jato džinovskih ajkula: Napadale su podmornicu i počeo je pokolj! (VIDEO)

Naučnicima nije bilo baš svejedno

  • 0

Istraživačka podmornica "The Blue Planet II" pratila je leš kita koji je neko vreme plutao na površini Atlantskog okeana, kada je naišla na grupu ajkula.

Videli su veliku belu ajkulu u Jadranu i danima se pitaju ima li razloga za strah: Duško je poslednji svedok njenog krvavog napada!

Kada su naučnici došli do dubine od 750 metara, na koju je telo kita potonulo, zatekli su veliki broj ogromnih ajkula - Hexanchus griseus, koje mogu da narastu i do osam metara. 

Zbog velike konkurencije, morski psi postali su agresivniji napadajući se međusobno, a nisu bili preterano srećni ni zbog činjenice da se u podmornici nalaze istraživači.

Naučnicima nije bilo baš svejedno, ali su ajkule brzo shvatile da im podmornica ne predstavlja konkurenciju i nastavile svojim putem.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA