≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Pas Mali je dva puta poslat u vatreni okršaj da nađe eksplozive i uspeo je da sačuva mnoge živote (FOTO) (VIDEO)

Belgijski ovčar je otkrio prisustvo pobunjenika, čime je vojnicima obezbedio "ključne sekunde" da uvuku neprijatelje u borbu na malom rastojanju

  • 1

Dobro jutro! Pas britanske vojske, koji je spasio živote vojnika u Avganistanu, odlikovan je danas za hrabrost.

ZA DOBRO JUTRO: Ovog psa pronašao je vojnik u Avganistanu. Bio je gladan, žedan i uplašen, a onda mu se život potpuno promenio (VIDEO)

Belgijskom ovčaru, starom osam godina, uručena je Dikin medalja, koju dodeljuje veterinarska dobrotvorna organizacija PDSA, a koja se smatra ekvivalentom za životinje, najviše nagrade za vojnu hrabrost u Britaniji, nagrade Viktorijin krst.

Iz te organizacije kažu da je pas Mali dva puta poslat kroz direktnu razmenu vatre da pronađe eksplozive, preneo je AP.

Foto:Tanjug/AP

On je, takođe, otkrio prisustvo pobunjenika, čime je vojnicima obezbedio "ključne sekunde" da uvuku neprijatelje u borbu na malom rastojanju.

Od 1943. godine medaljom se odaje priznanje za hrabrost životinja koje služe u vojsci, policiji ili spasilačkim službama.

Među dobitnicima medalje bili su policijski konji, golubovi pismonoše, a jednom i mačka koja je uhvatila pacove na brodu pod opsadom u Kini.

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

Daljinac

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA