Robijaši zbog telefona ubijaju, prodaju majku i oca: Snimaju najsurovije scene i linč u brazilskim zatvorima, pa sve kače na Fejs! (VIDEO)

Život iza rešetaka svodi im se na aploud i daunloud a sve što im se svidi puštaju na mreže kako bi ih lajkovali

  • 0

Za robijaše u Brazilu život se poslednjih meseci svodi samo na jedno - kako nabaviti i sačuvati mobilni telefon. Zbog telefona će, kažu tamošnji mediji, prodati majku i oca, izdati najboljeg prijatelja, ako treba i ubiti. Kad ih se dokopaju, život iza rešetaka promeniće im se iz korena.

Bilo da su u pitanju sitni ili kriminalci osuđeni na najteže kazne, svi oni žele samo telefon.

Signal važniji od života

Jedni će ga brižljivo sačuvati od pogleda okoline, drugi prodati za grdne pare, treći će zbog njega pretiti i ucenjivati a četvrti plakati od sreće dok ga vrte po rukama.

Koliko je posedovanje mobilnog od životne važnosti za brazilske kriminalce po zatvorima najbolje govori i ovaj snimak na kojem se vidi kako je jedan pokušao da ga preko stomaka MAČKE unese pokraj živih čuvara.

Šta robijaši najviše rade sa telefonima? Prave snimke i posle ih kače na Fejsbuku.

Da, dobro ste pročitali - velika većina njih putem objavljenih snimaka pokušava da sačuva lični imidž u očima onih spolja a pored toga što glume mangupe i okorele kriminalce, neki snimcima jednostavno pokazuju kako im je unutra.

NEVEROVATNO: Ovako se švercuje mobilni telefon u zatvor (FOTO)

Na snimcima koji se pojavljuju na Fejsu moguće je videti najstrašnije scene nasilja, pobune, maltretiranja čuvara, međusobne tuče pa i linč, ali ima i lepih snimaka veselja i radosti.

Vrhovni sud uz robijaše

Uprave zatvora pa i lokalne vlasti godinama unazad pokušavaju da kako znaju i umeju osujete namere zatvorenika da ilegalno unesu telefone u ćelije.

Neki su čak išli i sa taktikom ometanja ili ukidanja signala opratera, ali ni to nije pomoglo.

Neverovatno, ali Vrhovni sud Brazila u ovim slučajevima staje na stranu zatvorenika i sva priča pada u vodu.

Foto: Profimedia/AFP

Fejsbuk i lajkovi tako nastavljaju da čine okosnicu života ovih uglavnom mlađih robijaša po Brazilu koji nesmetano mogu da uživaju u čarima snimanja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA